– Det er verdt å gi biler i gågata et forsøk

BEGRENSET ÅPNING FOR BILTRAFIKK: – Hvorfor ikke gi det et forsøk? Hva med å tillate biltrafikk i butikkenes åpningstider og sette opp en bom ved lyskrysset på kvelden, spør Simon Templar Syversen.

BEGRENSET ÅPNING FOR BILTRAFIKK: – Hvorfor ikke gi det et forsøk? Hva med å tillate biltrafikk i butikkenes åpningstider og sette opp en bom ved lyskrysset på kvelden, spør Simon Templar Syversen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Innsendt Leser mye negativt om å åpne gågata for trafikk. Skader det å prøve? Prøve å se om dette kan være en løsning på et problem? 

Når en matbutikk åpner, må man da parkere flere kvartal unna for å komme seg dit? Hva er forskjellen på butikker i gågata og tilgjengeligheten det er hos matbutikker? Man parkerer, handler og drar. 

En enveiskjøring i gågata med mulighet for å parkere i kortere perioder kunne vært en god løsning for å få litt mer liv der. Det er ofte de som liker å gå eller sykle som er imot biltrafikk. Gågate høres veldig romantisk ut, men det er den også om man søker ro og fred for trafikk. 

Les flere saker og leserinnlegg om gågata her!

Man kunne i tillegg åpnet opp for trafikk kun i åpningstidene til butikkene for så å slått ned en enkel bom ved lyskrysset når butikkene stenger. 

Det er verdt et forsøk. 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken