Fattige barn i Halden

FRIDTJOF DAHLEN

FRIDTJOF DAHLEN

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

FRITT ORDTrine Høistad har i HA et velskrevet Signert-innlegg om barnefattigdom i byen vår. Hun belyser ulike konsekvenser av barnefattigdom, etterlyser mer lokalt engasjement av politikerne, og stiller spørsmål om hva den enkelte kan gjøre for å komme ut av fattigdom. I tillegg gir hun honnør til byens ulike organisasjoner som tar tak i utfordringene med barnefattigdom.

En av de aller viktigste tingene vi kan gjøre for at flere unger skal slippe å vokse opp i fattigdom, er å øke barnetrygden. Det gir alle familier bedre råd, og er spesielt viktig for familier som har lite. SV har foreslått økninger i barnetrygden for alle, og ekstra økninger for store familier og familier med bare en forsørger. Vi vil øke barnetrygden på denne måten fordi det treffer godt og fungerer best. Regningen for den økte barnetrygden fordeler vi rettferdig gjennom skatt. Da betaler de rikeste mest, mens alle får lik utbetaling.

Ungene i familier som er fattige trenger at vi alle står opp for dem. Det er på tide med en skikkelig nasjonal dugnad mot fattigdom. Da må vi begynne med å styrke barnetrygden.

SV har fremmet forslag på Stortinget hvor vi ber regjeringen legge fram en opptrappingsplan for barnetrygden, og sørge for at barnetrygden holdes utenfor beregning av sosialhjelp. Det var bare partiene Rødt og Miljøpartiet de Grønne som støttet dette.

SV i Halden har gjennom sine budsjettforslag og økonomiplaner sammen med Arbeiderpartiet foreslått å prioritere kommunens tjenestetilbud (skole, helse, NAV) framfor å bruke de siste års overskudd til å nedbetale gjeld fortest mulig. Når en samlet fagbevegelse slår alarm om tjenestetilbudet til innbyggerne, burde varsellampene også lyse for flere av byens folkevalgte. Skal vi klare å gjøre hverdagen lettere for over 800 barn i byen vår, trenger vi i tillegg til en nasjonal dugnad også en lokal dugnad hvor tjenestetilbudet til barn og unge styrkes.

Les også: Hvem er de 800 fattige barna i Halden?

Artikkeltags