Gå til sidens hovedinnhold

Takk for at du serverer oss, Ole Kristian Sørlie!

Artikkelen er over 2 år gammel

FRITT ORD Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Diskusjonen om utviklingen av Torget kommer med jevne mellomrom, og denne gang er det kanskje lov å håpe at den fører til noe mer enn sist.

Her om dagen spiste kjæresten min og jeg lunsj på Kokkekollektivet. Ole Kristian Sørlie passerte oss og jeg sa; «ser du får på plass uteservering, Ole». Vi lo litt, og Ole svarer; «det blir bilfritt til slutt skjønner`u, det bare tar litt tid».

For de av leserne som ikke fikk det med seg, svarte Sørlie undertegnede med fete typer gjennom Halden Arbeiderblads forside for noen år siden: «HVEM SKAL SERVERE DERE, HOLTAN OG SKJEKLESÆTHER» og fortsatte; «eiendomsutvikler Ole Kristian Sørlie slakter forslaget om å gjøre Torget i Halden bilfritt».

Det gleder meg å registrere at en av de mest sentrale aktørene på Torget, har endret holdning, sørger for en stol å sitte på og tar ansvar for førsteklasses servering. Som bestilt, og et skritt i riktig retning. Jeg vet også at Sørlie har mange gode tanker om hva som kan og bør gjøres med Torget, så hvorfor ikke få dem på bordet på nytt uten alt det andre tjafset.

Mitt håp for diskusjonen er at den blir konstruktiv og gjennomføres på en måte som bidrar til at folk ikke ryker uklar i startgropa. Det fører ingen steds hen. Det dreier seg om parkering, et tema det bør være mulig å diskutere uten at noen verken får hjerteinfarkt eller går helt av skaftet.

Det tar selvfølgelig tid å endre på Torgets bruksmønster, men det klart det finnes bedre løsninger enn slik det er i dag.

Kommentarer til denne saken