– Det er ikke moro å bli diskriminert

FAST PLASS: I ett år har jeg hatt min egen plass bakerst i kommunestyresalen. Og med glede ser jeg at flere politikere får øynene opp for universell utforming. En er opptatt av teleslyngeanlegget, en annen av lys og mulighet for å bruke skjerm til å få opp forslagene som vi vedtar, skriver Anne Karin Johansen.

FAST PLASS: I ett år har jeg hatt min egen plass bakerst i kommunestyresalen. Og med glede ser jeg at flere politikere får øynene opp for universell utforming. En er opptatt av teleslyngeanlegget, en annen av lys og mulighet for å bruke skjerm til å få opp forslagene som vi vedtar, skriver Anne Karin Johansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerNei, det er faktisk ikke moro. I går gikk jeg en tur til sentrum. Iført rød partijakke kjørte/gikk jeg med min store elektriske rullestol til 200.000 kroner. Målet denne gangen var at det om ett år er det stortingsvalg

Det humpa og det gikk. Noen steder kan jeg ikke bruke fortauet fordi kantene er for høye. Jeg kommer kanskje opp ett sted, men det er uvisst om jeg kommer ned der jeg må krysse gata.

Jeg kommer jo ned, men fordi rullestolen er ni år gammel vil jeg være litt forsiktig. Det tar tid å få en ny, vet dere. Jeg føler meg kanskje ikke så diskriminert der jeg går midt i veien.

Men jeg gleder meg til ny talerstol i kommunestyresalen. Jeg gleder (gruer) meg til å se partifeller i øynene når jeg holder ett innlegg. Jeg gleder meg også til flere gode møterom og gode tilganger på toaletter.

Kanskje kan jeg til og med hente meg en kaffekopp og en bolle i forkant av møte?

I ett år har jeg hatt min egen plass bakerst i kommunestyresalen. Og med glede ser jeg at flere politikere får øynene opp for universell utforming. En er opptatt av teleslyngeanlegget, en annen av lys og mulighet for å bruke skjerm til å få opp forslagene som vi vedtar.

Lett å gå i surr for noen hver. I gruppa vår er det mange som kjenner på mangel på tilrettelegging. Og det gleder meg at jeg i dag kan si at Halden Arbeiderparti helhjertet går inn for å gjøre Halden blir en bedre by for alle.

Samtidig vet jeg at hindringer som gammel bygningsmasse og økonomi stadig lager kjepper i hjula, og vi må inngå noen kompromisser. Sånn er verden.

Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne bør i en politisk hverdag være ett verktøy som med sin kompetanse hjelper politikerne til å sette fingeren på områder det må jobbes mer på.

Jeg synes vi har en vei å gå før vi er der. Men det er viktig for meg at alle dere der ute synliggjør områder som er problematiske. Som brukere må vi stå fram med det vonde og det vanskelige.

Jeg har hørt om mangel på BPA tilbud. Jeg har hørt om skoler som med dagens budsjett ikke kan gi tilfredsstillende undervisning, For kanskje er det sånn at innskjæringer også går utover våre skoleelever med bistandsbehov.

 For det er jo ikke mangel på vilje eller kunnskap som gir et dårligere tilbud?

Ja det er ett år til valget. Vi får bruke dette året til å kreve større forståelse for de gruppene som føler seg diskriminert. Så får vi støtte hverandre og synliggjøre de områdene vi fortsatt diskriminerer mennesker.

God valgkamp alle sammen Jeg tror og vet at mange temaer bør vi kunne stå sammen om.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags