Gå til sidens hovedinnhold

«Økonomien er snudd trill rundt og overskuddene er nå like store som underskuddene var før»

Artikkelen er over 3 år gammel

Ordføreren svarer Linn Laupsa.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er helt enig med deg i at politikerne skal vedta innholdet i politikken. Linn Laupsas innlegg kan du lese her.

Og det gjør vi hele tiden. Gjennom det 151 sider lange årlige budsjettdokumentet, gjennom rullering av den 4. årige økonomiplanen og gjennom alle enkeltvedtak året igjennom.

Men vi er, i motsetning til da SV satt i posisjon, nøye på at alle vedtak fattes på grunnlag av grundig saksbehandling, utført av fagfolk på de enkelte områdene vi skal ta beslutning for.

Men det du kritiserer meg for er egentlig den styringsformen vi har lagt til grunn, en styringsform som er helt annerledes enn den SV fulgte, da partiet var i posisjon i årene 2007-2011.

Jeg vil minne om at i 2008 inngikk Linn Laupsa i en politisk arbeidsgruppe, som skulle sørge for å gjennomføre politiske vedtak. SV og arbeidsgruppen overlot altså ikke gjennomføringen av vedtakene til rådmannen og hans ledere, men foretok i stedet en sammenblanding av roller som ingen i Norge har sett hverken før eller siden. Akkurat det grepet er den absolutt viktigste årsaken til at Halden ble den kommunen med størst opparbeidet underskudd noensinne i Norge. Og hele landet kunne følge med på hvordan det gikk til.

Halden er en helt annen kommune nå enn da SV var med og styrte. Vi har avsluttet mange gamle, landskjente "støysaker" siden 2011,  men ingen nye har kommet til. Økonomien er snudd trill rundt og overskuddene er nå like store som underskuddene var før. Snudd trill rundt er også Haldens tidligere så dårlige omdømme, og den faste plassen med dårlige Halden-nyheter i fagbladet Kommunal Rapport er opphørt for mange år siden.

Så når det gjelder måten Halden styres på, skal det skal bli spennende å få vite hvilken styringsform Haldens befolkning synes er best.

Den SV sto for i sine år i posisjon, eller den som vi har fulgt siden vi overtok det boet SV etterlot seg i 2011 ?

Svaret får vi i september 2019.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.