Gå til sidens hovedinnhold

Kulturkollisjonen i Halden blir mer synlig

Artikkelen er over 3 år gammel

Hvis man skal lykkes med noe, enten det er i en familiesituasjon, i et firma eller i en kommune, må man fokusere på det positive.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ingen lykkes med noe hvis man ikke fremhever hverandre og bygger på de positive elementene. 

Ingen lykkes heller med noe hvis man ikke er i stand til å lære av sine feil, slik jeg den senere tiden har sett sterke signaler på at noen som vil styre Halden ikke gjør.

Bidrar man til å skape stolthet og glede bidrar man også til å skape en god, positiv spiral. Slik vi nå virkelig ser i Halden.

Og det betyr ikke at man legger utfordringer til side, men snarere at de også blir lettere å løse ved et slikt lederskap som vi arbeider for å dyrke frem i Halden.

Jeg registrerer at noen nå synes det holder med gode nyheter for Haldens del. Det rekker nå!

Og at man for all del i hvert fall ikke må markere små og store fremganger eller skryte av noen som har utmerket seg.

Til det er å si, jo, vi skal bli enda flinkere til å fremheve det positive, enda flinkere til å markere små og store seire og skryte av folk som på en eller annen måte utmerker seg.

For da vil vi få enda flere, både ansatte og positive nyheter,  å feire i fremtiden.

Det vi ser i Halden etter noen innlegg i HA i påsken, er en kraftig kulturkollisjon !

Nesten som forskjellen på øst og vest.

Men uansett hvilken kultur man mener fører Halden fremover, bør man ta seg tid til å lese artikler som «Gode ledere heier på sine medarbeidere», på nettsider som Ledernytt.no.

Og en ting er helt klart: så lenge jeg er ordfører kommer jeg til å bygge opp under den kulturen som har snudd Halden trill rundt på bare 7 år. Og bli enda flinkere til akkurat det.

For det er den som har ført til at vi nettopp har mange store og små saker å feire, til glede for de fleste haldensere...håper jeg.

Om haldenserne vil at dagens sterkt oppadgående positive trend i Halden skal få fortsette eller ikke, ja det får vi vite etter valget neste høst.

Vi vet i hvert fall allerede nå at det vil bli slutt på å feire de fremgangene som evt. måtte komme, hvis den kulturen, og den lederstilen som jeg bidrar til å styrke, ikke skulle få fortsette.

For da er vi i så fall tilbake på «scratch».

Litt humoristisk sett vet vi også allerede nå at hvis det utenkelige skulle skje, ja, da vil også bakerne i Halden gå en tøffere tid i møte.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.