Minibusstilbudet: Et liv så normalt som mulig

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ordfører og kommunalsjef forsvarer inndragningen av tilgang til buss for dagsenteret i St Joseph.

Ingen av dem er fagpersoner i denne sammenheng om hva som er god rehabilitering for personer med varige psykiske funksjonstap. Kommunalsjefen er jurist og forsvarer inndratt transportmulighet med økonomiske og legale argumenter, «spare penger» og «ikke lovpålagte oppgaver».

Vel, det er ikke altfor lenge siden helsetjenestene i Halden ikke bare skulle holde seg på lovens minimumsstandarder, men være forbilledlige og under utvikling. Et mantra innen helsetjenester er, også i Halden, oppdagelse av og forebygging av helserisiko.

For personer med psykiske funksjonshindringer er ensomhet en svært stor risiko til forverret helsetilstand. Et vel fungerende dagtilbud som gir mening og sosiale kontakter, og som kan flytte på grenser og skape bedre selvtillit, er nødvendig for denne gruppen. Sosial trening med utfordring i ulike former skal være en avtalt behandling og ikke noe som alle må til all tid. Å få komme ut på utflukter er ikke for mye å begjære, særlig for dem som har de største vanskene med å transportere seg selv.

Så er min egen klage i denne sammenheng at budsjett for helse og omsorg 2017 ikke har vært til behandling i hovedutvalget for dette.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken