Dette er en liten appell til våre fine ungdommer. Jeg reagerer på hvor mye uriktig fakta og direkte løgn som florerer i mediene ang. cannabisbruk og dens virkning. Halden er liten og oversiktlig, og rusproblematikken er veldig stor her i byen vår. Man kan selvfølgelig diskutere opp og ned i mente om hva som er det farligste rusmiddelet. Dette er et tema som stadig dukker opp i den offentlige debatten rundt alkohol og narkotika. Rankinger over rusmidler finnes, også utført av seriøse forskere. Noen bruker slike rankinger til å gi veldig enkle svar. På den og den rankingen kommer cannabis eller ecstasy bedre ut enn alkohol. Da kan, bør og må vi også legalisere disse stoffene lyder det.

Ruspolitikk kan dessverre eller heldigvis, ikke bygge på så enkle og grunne betraktninger. Det finnes altfor mange som mener at cannabis burde vært lovlig og det skremmer meg!

Hører ofte ungdom si, og også den eldre garde: «Stoffet er ikke farlig. Det er nesten ingen som har dødd av det. Mange fler dør av for eksempel av alkohol. Du har ikke anelse om hva du snakker om får jeg høre. 

Les videre er du snill.

Jeg hater hva cannabis kan gjøre. De fleste av oss er vel enige om at det er viktig å hindre bruk blant ungdom, fordi unge uferdige hjerner er særlig sårbare for eksempel avhengighet, psykose og schizofreni. De fleste av oss har hørt om hasj, marihuana, rev, weed, joint osv. Mange har kanskje også blitt tilbudt dette enten på fest, av venner eller andre bekjente?

Noen velger å teste det av forskjellige grunner, mens andre er imot det og er usikre på hvordan stoffet affekterer dem og tør derfor ikke prøve. Fortsett med det!

Men om du er en av dem som har lyst å prøve en gang du blir tilbudt, eller kanskje du akkurat har røket din første joint, da burde du tenke over følgene ting. Dette KAN være starten på noe svært ubehagelig. Cannabis kan utløse problemer i underbevisstheten. Det kan utløse tanker du ellers ikke ville hatt. Bivirkningene kommer allerede kort tid etter at røyken er inhalert, med en topp etter ca. 20 minutter. Da får du som oftest økt puls, rødhet i øynene, tørr munn, samt økt matlyst.

Tenk å være på fest å prøve å sjekke opp en du liker i en slik tilstand. Tørr i kjeften og røde øyne ... Usikker på om du får ønsket ditt oppfylt Glem det ...

Etter noen timer er rusen etter et typisk enkeltinntak normalt over, men du har svekket koordinasjon, konsentrasjon og reaksjonsevne opptil 24 timer etter inntak. Når dette og vurderingsevne blir svekket, øker også sjansen for lite gjennomtenkte handlinger og innpullskontrollen din er da på tur. Korttidsminnet blir også berørt og kan bli fraværende noen dager. Akutte depresjoner, angst eller forfølgelsesforestillinger kan også forekomme, det avhenger av personlighet og omstendigheter og din mengde inntatt stoff. Tenke seg tanken på være konstant forfulgt da!

Du blir ikke forfulgt av dem som sprer om seg av varme og kjærlighet altså. Virkelighetsoppfatningen kan bli forvrengt med forstyrrelse av syn og hørsel og akutte symptomer på sinnssykdom kan faktisk utvikles, særlig i form av forfølgelsesforestillinger som jeg skrev. Ikke noe å stå etter alt dette eller? Jeg selv har aldri røkt hasj, men jeg har personlig sett hvilken skade den kan gjøre. Så please, ikke gjør deg selv så vondt.

Derfor mener jeg at cannabis skal gå under narkotiske stoffer, for dette er et narkotisk stoff. Cannabis gjør kanskje ikke så mye fysisk skade men tenk over hvor mye skade den gjør psykisk!!!

Med dette vil jeg oppfordre våre flotte unge mennesker der ute til å klare å si NEI. Dere har hele livet foran dere med masse muligheter. Ikke ufarliggjør dette stoffet. Jeg har sett hvor ille det kan gå. Dette er virkeligheten folkens!