Bevaring og utvikling i byen vår

Eksempel: Eksempel på proteststorm i Halden. Illustrasjon: AART architects

Eksempel: Eksempel på proteststorm i Halden. Illustrasjon: AART architects

Av
DEL

LEDEROrdfører Thor Edquist påpekte hvor viktig det er at Halden vokser framover i et HA-Innhogg i går. Det bør få haldensernes oppmerksomhet. Mer oppmerksomhet enn gamle Os skole får i disse dager.

For folkens: nå dør det flere i Halden enn det blir født. Halden er den eneste byen i Østfold som opplever dette. Det kan selvsagt ikke fortsette. Vi kommer til å bli totalt avhengige av å gjøre det attraktivt å flytte hit. For å få til det holder det ikke bare med å kunne tilby jobber som folk utenfor byen ønsker seg. Vi må også tilby boliger. Det har de skjønt i Fredrikstad, og det har ordføreren fått øynene opp for. I Plankleby`n har de de siste årene forskjønnet og utviklet store områder langs Glomma. Det har gjort Fredrikstad til en mer attraktiv by. Byen har sågar vunnet priser for det.

Les også: Halden må vokse mer 

Spissformulert: I Halden har vi inntrykk av at ethvert forsøk på å fornye byen blir møtt med et slags fundamentalistisk nei-brøl. Da tegningene for Tyska-utbyggingen kom, var det tommelen ned. Da tegningene for utbyggingen langs Tista på Grønland kom, ble nei-volumknappen skrudd opp ytterligere et par hakk. Og nå står den på rødt og dirrer når det beste alternativet for ungene våre går ut på å rive en gammel skole for at de skal få en bedre hverdag i framtida.

Resultatet kan fort bli at en ingen tør å foreslå noe nytt i sentrum. Det vil på sikt gi den samme effekten som at det dør flere enn det blir født. I våre øyne er det fullt mulig å ha to tanker i hodet samtidig. Det er fullt mulig å både bevare og å utvikle.

Les også: Bevar Haldens skjønnhet- og skap mer liv! 

Halden har et påtakelig konservativt preg innenfor mange samfunnsområder. Det er lett å legge merke til at det er en solid «seniorklubb» som protesterer høyest. Vi hadde mer enn gjerne sett at yngre generasjoner også engasjerer seg i den offentlige debatten. Vi tror nemlig at det er flere som har et litt mer nyansert bilde på byutviklingen enn den som har kommet til uttrykk i Halden den siste tiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags