Bruk musikkpaviljongen i Busterudparken!

MER LIV: Kjetil Aabø vil at musikkpaviljongen i Busterudparken skal brukes mer.

MER LIV: Kjetil Aabø vil at musikkpaviljongen i Busterudparken skal brukes mer. Foto:

Av
DEL

FRITT ORDI år var jeg i byen på 1. mai. Det var sol, det blomster, det var stemning. Jeg var i Busterudparken, byens sentrum i estetikk og opplevelser. Jeg hørte på Halden Janitsjar som hadde en konsert fra paviljongen. Det var flott å høre. De spilte kjente og ukjente melodier. For meg steg opplevelsen til nye høyder da jeg hørte toner fra Oskar Borg.

Etter noen dager slo det meg en tanke. Tenk om byens mange musikkorkester kunne spille i Busterudparken hver lørdag i sommer kl 12. Det er ikke så ofte vi hører korpsene spille ute i det fri. Det blir gjerne en konsert i et eller annet lokale. Hvor mange korps har vi? Salen Hornorkester, Frelsesarmeen hornorkester, Blåseensemble, Idd skolemusikkorps, Halden skolemusikkorps, Halden Janitsjar, Tistedalens Musikkforening, Saugbruksekstetten m.fl. Jeg har ramset opp 8 navn og hvis de spiller to-tre lørdager hver i sommersesongen, mai til september, hadde det blitt en hyggelig opplevelse for haldensere og tilreisende turister.

Jeg husker jeg var i Nederland for 40 år siden. I en turistbrosjyre leste jeg om et ostemarked som ble arrangert hver fredag kl 13 i Arnheim. Jeg reiste fra Amsterdam til Arnheim bare for å oppleve dette. Slik vil nok haldensere og turister også tenke hvis dette hadde blitt en årlig tradisjon i Halden. Dette kan gjerne utvides med å invitere nabokorps til å komme for å delta sammen med byens korps eller ha sin egen lørdag. Jeg har selv spilt ess-kornett og kornett i mange år i Salen hornorkester.  La oss gjøre det enkelt, gjerne uten høyttaleranlegg. Musikk skaper alltid en god stemning for alle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags