Rådmannens budsjett

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Anne Karin Johansen reagerer på Rådmannens budsjett angående kaféen i Busterudgata.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Enda en gang har rådmannen laget et budsjett forslag der han ønsker å legge ned Kafeen i Busterudgata. Den er ikke an vanlig kafeteria. Den er hjerte til mange lag og foreninger.

Den er en viktig brikke for frivilligheten. Selv har jeg hvert der ca 400 ganger. Det er 1 gang i mnd i 35 år. Pluss litt ekstra når jeg har besøkt andre lag og foreninger.

Jeg har hørt på trekkspill og drukket noen liter kaffe. Jeg har ledd og sikkert felt noen tårer. Dette er en møteplass der vi møter hverandre og den ligger midt i smørøyet for brukerne fra blokkene, Hagegata og vaterland.

Som politiker har vi mange ganger sagt at vi skal skape møteplasser og vi snakker om unge og gamle. Men foreningene våre trenger bistand og universelt formede møtelokaler. Her betaler vi en sum, så kommer vi til kaffe og brødskiver. Og hyggelig betjening. Det er jo også en arbeidsplass som arbeid og vekst driver med dyktige folk.

Arbeiderpartiet vil verne om disse arbeidsplassene. Kanskje vi en gang kan hjelpe foreningene med gode møtelokaler et sted på Os eller andre nye flotte steder. Men i dag så er ikke valgmulighetene så store. Kaffekoppen og loddsalget er rammen rundt de gode samtalene.

Busterud gata er også midtpunktet for mange av våre brukerrepresentanter. Dialogmøte mellom administrasjonen og rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne viste klart at kommunen og politikerne trenger brukerrepresentanter. Vi har spart penger når våre kunnskapsrike brukere har vært med på byggeprosjekter. Men brukerrepresentantene trenger sitt nettverk og det nettverket ligger i organisasjonene.

I det siste året har demente hatt dagtilbud nettopp på Busterudgata. Disse brukerne skal flytte til nye Bergheim og der blir det sikkert kjempebra. Men det dekker ikke hele behovet da vi selvsagt har mange eldre som ikke er demente. De skal også ha gode 

tilbud og møte plasser og her er Busterudgata perfekt. Både fordi de eldre kan spise godt og fordi fellesskap gir bedre folkehelse. Og folkehelsa vår er ett viktig tema for politikerne og et klart satsingsområde. Det er viktig å huske på at de eldre er en stor og viktig del av befolkningen som er en enorm ressurs og ikke en økonomisk «hemsko».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken