Livsfarlig sykkel-krysning etter at BRA-veien ble forkjørsvei

FARLIG?: Her mener innsender Trond Noren at det er trafikkfarlig etter at BRA-veien ble en forkjørsvei.

FARLIG?: Her mener innsender Trond Noren at det er trafikkfarlig etter at BRA-veien ble en forkjørsvei. Foto:

Av
DEL

InnsendtDet må ha blitt en bortglemt og utilsiktet trafikkfelle ved det vi i Halden kaller «Odde bru», hvor sykkelveien bak hundebutikken her, helt umerket, krysser en forkjørsvei.

Tidligere var dette et punkt hvor man på en måte hadde en naturlig nedbremsing fordi man som bilist hadde vikeplikt fra sideveier rett ved, men nå ligger gang- og sykkelveien der på skrå, uten noen merking og noen skilt, attpå til er den faktisk vanskelig å se om man ikke vet om den.

Tviler sterkt på at kryssingen av denne gang- og sykkelveien tilfredsstiller noen av de sikkerhetskrav som Statens vegvesen stiller til plassering og merking for en krysning av en fylkesvei som er forkjørsvei, men kanskje de ikke selv har husket eller sett denne?

Her bør det gjøres noe før en ulykke er et faktum.

Jeg tillater meg å ta med at når man skilter om til forkjørsvei, så er det mer innsats enn bare å sette opp et skilt som er nødvendig, man må ta en gjennomgmg av blant annet «buskmenn» og siktsoner slik at ikke det som skulle bli en sikrere vei blir det motsatte.

Eksempelvis er det nå høyrisiko-sport å kjøre opp Atomveien for å svinge mot Tistedal fordi det på toppen er så gjengrodd av buskas at det nesten umulig å se om det kommer en bil opp fra Furuboveien; - og den har man vikeplikt for når man kommer opp Atomveien.

Er det helt umulig å rette på slike enkle forhold? Må det ulykker til?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags