Gå til sidens hovedinnhold

Spar oss, herr ordfører!

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den som sitter i glasshus, skal som bekjent ikke kaste med sten. Derfor har jeg av hensyn til dem som fortsatt holder liv i Nordsiden, klokelig latt være å blande meg i debatten de siste årene.

Men når ordføreren mener at ansvaret for Erlandsens videre drift ligger på haldensere som ikke har drukket nok kaffe der, da renner begeret over – for å holde meg til terminologien.

Les også

– Haldenserne burde brukt Erlandsen mer

 

Sannheten er at byene har skiftet form, og at publikums kjøpevaner er blitt endret. Halden har, i likhet med andre byer, gått inn i en ny tid. Kjøpesentre og handelsområder har overtatt store deler av omsetningen.

Grunnen til at jeg reagerer sterkt på ordførerens ansvarsfraskrivelse, er at kommunen med politikere og administrasjon i spissen de siste tyve årene har vist liten, om noen, forståelse for problemet dette ble for byens gamle sentrum. Det er symptomatisk at handelen og beverternæringen ikke engang er viet et eget kapittel i den strategiske næringsplanen som gjelder for årene 2015-2020. Ikke én målsetting!

Like lite som at en enkel frafallen abonnents tilbakevenden til HA vil redde papiravisens fremtid, er det at noen flere boller og kaffekopper blir nok til å redde et spisested.

Les også

Erlandsens Conditori stenger dørene

 

Skal kafeen av idealistiske grunner reddes, så må den flyttes dit Halden kommune har ført kundestrømmen. Da vil det samtidig være meningsfylt å jobbe der.

Diskusjonen vil sikkert fortsette, men spar oss for lettvintheter.

Kommentarer til denne saken