Gå til sidens hovedinnhold

Vanvittige Viken

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ikke nok med at Høyre og FrP, godt støttet av Venstre og KrF, tok fra oss flyplassen vår på Rygge. Nå har de også sørget for å kvitte seg med Østfold fylke, og innlemme dette i monsterregionen Viken.

Jeg har enda til gode å møte noen som tror at en region fra Hallingskarvet til Kornsjø skal bidra til mer folkestyre, eller til bedre dialog mellom vanlige folk og de som styrer.

Regjeringen med støtte fra KrF og Venstre har nå vedtatt å slå sammen Østfold, Akershus og Buskerud til en ny monsterregion Viken. Dette er i strid med folkeviljen, mot vedtak i kommunestyrer og fylkesting.

For å toppe det hele, så har altså Høyre og FrP sørget for at Halden, Aremark, Ål og Gol skal være endel av en ny hovedstadsregion – hvor ikke Oslo er med.

Det er et gedigent paradoks at en reform som sies å skulle bidra til å revitalisere og styrke lokaldemokratiet og folkestyret, skal gjennomføres mot lokaldemokratiet og folkets vilje.

Mye tyder på at vi vil få et annet flertall på Stortinget etter valget 11. september, da vil det ikke bli noe av monsterregion Viken i denne omgang. For oss handler dette om respekt for lokaldemokratiet, og folkeviljen.

I september kan du bidra med din stemme ved stortingsvalget. En stemme til Høyre, FrP, KrF eller Venstre – det er en stemme til monsterregionen Viken. En stemme til Arbeiderpartiet, er en stemme til Østfold, til lokaldemokratiet og folkestyret.

En regjering ledet av Arbeiderpartiet vil stoppe etableringen av rmonsterregionen Viken – i tråd med folkeviljen i Østfold.

Kommentarer til denne saken