- Det er dobbelt svik mot jentene

Arbeiderpartiets Arve Sigmundstadskriver blant annet: "Vi må aldri akseptere, skjule eller fortie denne type overgrep mot kvinner".

Arbeiderpartiets Arve Sigmundstadskriver blant annet: "Vi må aldri akseptere, skjule eller fortie denne type overgrep mot kvinner". Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Arve Sigmundstad tar debatten om seksuelle overgrep.

DEL

MeningerHans ytring:

Etter nyttårsaften er det kommet mange hundre anmeldelser for seksuelle overgrep i Køln, overgrep begått av det som ser ut til å være illegale innvandrere og asylsøkere.

Vi har hørt om tilfeller av det samme i Sverige, og vi har hørt hvordan politiet i Stockholm innrømmer å ha lagt lokk på deler av debatten – i frykt for å spille kortene i hendene på Sverigedemokratene.

For å si det med den svenske statsministeren Stefan Löfven, det er et dobbelt svik mot de jentene som har opplevd dette.

La meg derfor først slå fast, vi må aldri akseptere, skjule eller fortie denne type overgrep mot kvinner.

Denne type gjengkriminalitet kan bare møtes på en måte; Undersøk, arrester, straff hardt. Kan gjerningsmennene deporteres, så skal det gjøres. Ikke bare for å beskytte ofrene, men også for å beskytte de reelle flyktningene.

Det er noen områder hvor vi hverken kan eller skal kompromisse, det være seg ytringsfrihet, trosfrihet, homofiles rettigheter, likestilling – eller for den del – organisasjonsfriheten. Det er noen verdier dette samfunnet bygger på, det er noen verdier som har gitt oss Norge som et av verdens beste samfunn å vokse opp i.

Dette kan vi ikke gå på kompromiss med, de som ikke ønsker eller evner å innrette seg – får enten reise frivillig eller sendes ut igjen med tvang.

Ikke bare for at vi skal kunne ta vare på det samfunnet vi er glade i, men også for at vi skal kunne ta godt i mot de som virkelig trenger vår hjelp.

Denne type gjengkriminalitet kan bare møtes på en måte; Undersøk, arrester, straff hardt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags