Saugbrugs trenger ro

Arve Sigmundstad

Arve Sigmundstad

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerJeg merker meg at Per Kristian Dahl, tidligere tillitsvalgt på Norske Skog Saugbrugs AS og tidligere tillitsvalgt for Halden Arbeiderparti kommer med "gode råd" både til de tillitsvalgte på Saugbrugs og til partiet han for litt siden forlot.

Jeg kan berolige Dahl med at det selvsagt er både dialog og samtaler mellom både de tillitsvalgte, og representanter fra Arbeiderpartiet sentralt, og lokalt.

Det selskapet trenger nå, er ro. Ro til å gjennomføre de forhandlingene som pågår, ro til å drive industriell utvikling - og så kan jeg love både Dahl og andre - at vi er engasjert i rammevilkårene for industrien. I landet, i Østfold og i Halden.

Saugbrugs har vært, og vil i mange år fremover være en viktig industribedrift for Halden og for regionen. Saugbrugs har en viktig rolle å spille i det grønne skiftet, og er viktig for at vi skal kunne foredle en viktig fornybar naturressurs - det er jo nettopp dette treforedlingsindustrien holder på med.

Ingen er tjent med at den krevende situasjonen Norske skog står i, gjøres til en populistisk brikke i valgkampen. Kampen om eierskap og videre eksistens

Statsminister Erna Solberg har allerede blandet seg inn, og aksjekursen hoppet opp 30% etter at hun uttalte seg, etter den tid har Høyre brukt enhver anledning til å distansere seg og dekke over det statsministeren sa.

Som hovedtillitsvalgt Paul Kristiansen sier til Dagsavisen i dag, selskapet trenger ikke almisser - men forutsigbare rammevilkår - og de samme konkuransebetingelsene som resten av konkurentene har.

Det være seg utbedringer av veinettet, den samme CO2-kompensasjonen som andre har - og en opprydning i problematikken rundt aske.

I Sverige regnes aske som en ressurs, og brukes både til å gjødsle skogen, og til fyllmasse eksempelvis ved veiutbygginger. I Norge regnes den samme asken som spesialavfall - som Saugbrugs må betale for å bli kvitt.

Slik kan vi ikke ha det, og jeg kan love både Dahl og andre engasjerte at vi har en tett og god dialog både med ledelsen og de tillitsvalgte ved Saugbrugs. Om vi kommer til regjeringsmakt vil vi rydde opp i disse rammevilkårene - slik at Norske skog og Saugbrugs kan videreutvikles som et levedyktig industrikonsern.

Men populistiske utspill om å kaste penger etter utelandske obligasjonseiere bare fordi det er valgkamp, det tror jeg ingen er tjent med - aller minst Norske skog.

Artikkeltags