«Jeg er den første til å beklage den situasjonen partiet står i»

GÅR MOT PARTIET: Arve Sigmundstad vil sammen med de ni andre representantene Arbeiderpartiet har i kommunestyret, ikke lytte til sitt eget partis vedtak når han går i kommunestyret i dag.

GÅR MOT PARTIET: Arve Sigmundstad vil sammen med de ni andre representantene Arbeiderpartiet har i kommunestyret, ikke lytte til sitt eget partis vedtak når han går i kommunestyret i dag. Foto:

Av
DEL

MeningerIngens herre, ingen trell

I går kveld var jeg med på å ta en beslutning som er en av de vanskeligste jeg har vært med på i mitt politiske liv.

Etter et langt medlemsmøte, hvor et knapt flertall valgte å stemme ned kommunestyregruppa sitt forslag vedrørende Sentrumsprosjektet med ny skole og idrettsanlegg på Os – har en samlet kommunestyregruppe valgt å likevel se bort fra vedtaket i medlemsmøtet.

Arbeiderpartiet har 10 representanter i kommunestyret, og Arbeiderpartiet kommer til å levere 10 stemmer for utbyggingen på Os.

Det er mange grunner til at gruppa har tatt dette valget, men mest av alt handler det om at dette er et prosjekt vi tror på. Det er et prosjekt vi har bidratt til å kjempe frem i fire år, det er et prosjekt hvor vi har hatt en hånd på rattet – vi tror inderlig, ærlig og oppriktig at dette er et prosjekt som vil være et fantastisk løft for barna våre, for skolen, for idretten og for byen vår.

Det finnes dommedagsprofeter i alle leire, og det finnes folk som gjerne vil skyve avgjørelser foran seg. Vår vurdering er at det nå er på tide å ta Sentrumsprosjektet over i en ny fase – og starte byggingen.

I fire år har jeg sagt at når det gjelder de store prosjektene for byen vår, er det viktig at vi står sammen – jeg er den første til å beklage at Arbeiderpartiet ikke maktet å aksle den oppgaven.

Jeg er den første til å beklage den situasjonen partiet står i, og den situasjonen partiet nå setter byen i. Jeg vil også beklage til lærerne på Os og Rødsberg som nå får en enda mer utfordrende jobb med å sy sammen det vi helt bestemt tror kommer til å bli Haldens beste og kuleste skole.

Så er det vår bestemte oppfatning at vi har en kontrakt i første omgang med innbyggerne, og med barna som i dag busses fra Os til Folkvang. Vi har lovet velgerne en ny skole og et nytt idrettsanlegg, og da barna ble fortalt at de måtte ta buss til Folkvang – lovet vi dem at det skal være så kortvarig som overhode mulig.

Forslaget som ble lansert i går ville bidra til å utsette Sentrumsprosjektet med flere år – uten at noen vet om det en gang i fremtiden ville være mulig å samle flertall for et nytt prosjekt. Et mulig fremtidig prosjekt som ingen i dag vet hvordan vil se ut, hva det vil koste – eller hva det vil innebære. Det kunne vi ikke være med på.

Jeg tar til etterretning at de seks øverste kandidatene som stiller til valg for Arbeiderpartiet denne høsten, ikke tok seg bryet med å orientere hverken kommunestyregruppa eller styret i partiet om forslaget – før forslaget ble lagt frem. Et forslag som etter vår oppfatning hverken forholder seg til de politiske realitetene, til kalenderen og vår tidsregning eller den virkelige verden.

Stilt overfor disse alternativene, velger vi å bidra til å starte byggingen.

For oss er sentrumsprosjektet først og fremst et prosjekt for barna. Ny skole, nytt idrettsanlegg – et nærmiljøsenter for barnefamilier i sentrum, en storstue for alle i Halden.

Arbeiderpartiet er, og skal være, en forutsigbar og troverdig samarbeidspartner. Det gjelder både internt i Halden kommune, og overfor eksterne aktører vi samarbeider med og inngår avtaler med. Ingen skal være i tvil om hvor Arbeiderpartiet står i politiske saker.

Vi har vært en av initiativtakerne til prosjektet, og vi vil være en av garantistene for å ta prosjektet i havn.

I juni skrev jeg et åpent brev til elever, ansatte og foresatte ved Os skole - det står jeg ved i dag også (Se lenke i bunnen av saken).

Denne ytringen ble først publisert på Arve Sigmundstads politikerside på Facebook.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags