– Veksten i Halden har stoppet opp

Arve Sigmundstad

Arve Sigmundstad

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Da jeg flyttet til Halden for 12 år siden, var mye annerledes. Det var studenter i byen, aktiviteten var på nordsiden.

 Området rundt brygga var ikke i nærheten av hva det er i dag. og Norge var på vei inn i en vekstperiode med lav ledighet, økt kjøpekraft og velstandsutvikling.

De siste årene har utviklingen og veksten i Halden stoppet opp. Dette skyldes delvis manglende økonomisk handlingsrom. Like mye handler det om at vi trenger ideer og visjoner for å utvikle byen videre.

Et enkelt og grunnleggende spørsmål vi kan løfte opp og som bør være en del av den kollektive samtalen i Halden kan være: Hva setter jeg pris på ved byen vår og hva er det viktig at vi tar godt vare på?

Gjennom en dialog kan vi sammen peke ut retningen for byen vår. Det å ha en åpen samtale om de store spørsmålene belaster ikke kommunebudsjettet og det vil kunne føre oss nærmere en felles forståelse av de utfordringene og mulighetene som ligger foran oss.

Om vi trekker pusten, og lukker øynene. Hvilket Halden ønsker vi å overlate våre barn, eller våre barnebarn?

Hva skal vi leve av i Halden i fremtiden, hvor skal vi bo – og ikke minst – hvordan skal vi bo?

Vi kan lykkes med å skape en felles visjon for Halden 2040, men det fordrer en åpen samtale og en åpen debatt.

Debatten om morgendagens Halden må løftes ut av møterommene og ut av korridorene på rådhuset. Det må bli mulig å delta og mulig å engasjere seg på en positiv måte for hele byens befolkning. Dette må være en del av vår jobb som folkevalgte.

Ingen av oss kan vite hvordan det er å leve i Halden om 25 år, men om vi utvikler en felles visjon – så har vi en rettesnor å styre etter. Det er mange måter å gjøre dette på, men det viktigste spørsmålet – må vi finne svarene på i fellesskap.

– Hvordan ønsker vi at byen vår skal utvikle seg videre?

– Hva liker vi ved byen vår, hvordan kan vi ta vare på det?

– Hvordan ønsker vi å leve?

Jeg er klar over at dette er store spørsmål, det er vanskelige spørsmål. Men vi kanskje vi i fellesskap kan finne enkle svar?

Med dette er hansken kastet. Hvordan er ditt Halden 2040?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags