Aremark – Kommunevalg 2019 – et verdivalg?

Av
DEL

MeningerHøstens Kommunevalg er på flere måter et verdivalg for Aremarks innbyggere. Hva ønsker vi for kommunen i framtiden? Er det likegyldig for Aremarks befolkning om vi bor i en storkommune som heter Halden eller en liten kommune som heter Aremark?

Vi vet alle hva Regjeringen, med Høyre i spissen, mener om akkurat det. Kommunalminister Monica

Mæland fra Høyre sa i Stortingets spørretime i april 2019 at det vil komme en ny runde med kommunesammenslåinger. Halvparten av Norges kommuner vil ha under 5000 innbyggere etter 1.1.2020, og noen av dem under 3000 innbyggere. Kommunalministeren hevdet at så små kommuner ikke er bærekraftig!

Jeg stiller til valg for Aremark Senterparti fordi jeg først og fremst mener Aremark har de kvaliteter som trengs og tilfredsstiller forutsetningene for å kunne fortsette som egen kommune. Etter min overbevisning virker lokaldemokratiet best i små enheter, hvor innbyggerne føler at de har tilhørighet – og en reell mulighet til å påvirke de avgjørelsene som skal tas av de folkevalgte.

Et eksempel på at demokratiet virker i Aremark er "Vannsaken" fra 2017-18, hvor innbyggerne klarte å få Kommunestyret og administrasjonen til å innse at innbyggerne hadde rett og "makta" hadde feil.

Jeg er ikke sikker på om den kampen hadde blitt vunnet like lett dersom Aremark kun hadde vært ei utkantsbygd i en storkommune!

Senterpartiet mener at gode tjenester nær folk gir trygghet og forutsigbarhet i hverdagen, og kjemper mot den sentraliseringspolitikken som Høyre og Fremskrittspartiet fører. Større er ikke alltid bedre, og tilgang på barnehage, skole, eldreomsorg og sykehjem er en forutsetning for at lokalmiljøet skal kunne utvikle seg, og at folk skal kunne bosette seg hvor de vil.

Skulle den dagen komme at en kommunesammenslåing blir tredd ned over hodene på oss, vil jeg berolige Arbeiderpartiets ordførerkandidat – Senterpartiet vil ikke legge seg på rygg og ta det som måtte komme. Senterpartiet er nok minst like opptatt av at andre ikke skal styre Aremarks framtid som

Arbeiderpartiet – men Aremark Senterparti forplikter seg til å kjempe mot kommunesammenslåing,

og vi har hele Senterpartiet i ryggen!

Det ligger store utfordringer og venter på det nye kommunestyret, bl.a.:

  • Rehabilitering av barnehagen
  • Få ungdomsklubben tilbake til Myrland (Senterpartiets standpunkt)
  • Rehabilitering og utvikling av Fosbykollen sykehjem
  • Alternative og attraktive boligtilbud i kommunen
  • Utvikling av bredbånd til hele kommunen

I tillegg er det viktig å opprettholde de tilbudene som finnes i dag. Aremark er en god kommune å bo i – og det ønsker Senterpartiet å være en pådriver for at det også skal være i framtiden!

Godt valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags