Gå til sidens hovedinnhold

Aremark trenger dristige ideer

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det verserer diverse påstander og rykter om at Aremark kommune tenker å kjøpe bankbygget.

Det var Aremark Arbeiderparti som først skrev om dette i HA, og beskrev det som et uansvarlig prosjekt fra posisjonen. Senest ble dette tatt opp i et innlegg fra en gruppe ansatte på rådhuset.

Det er riktig at det i økonomiplanen ble vedtatt at man skal VURDERE muligheten av å flytte rådhuset til bankbygget og utvikle leiligheter i nåværende rådhus.

Men det er altså kun en vurdering vi ønsker.

Til grunn for denne vurderingen er det faktum at vi trenger flere boenheter og flere innbyggere i kommunen, og at rådhuset ikke er en optimal arbeidsplass, men har en flott utsiktstomt over sjøen.

Men det er en lang vei fra en vurdering til en realisering. Og det er kun hvis man finner at det er en gevinst ved et slikt prosjekt, at det vil bli behandlet politisk og gjennomført.

Dette vet Aremark Arbeiderparti godt. Derfor kan man kun forstå deres innlegg som et politisk spill og et ønske om å markere seg.

Videre er det uheldig at en gruppe ansatte på rådhuset, som i kraft av sine stillinger i forvaltningen og ikke som privatpersoner, blander seg i den offentlige debatten om den politiske økonomistyringen av kommunen. Det er en ukultur som vi bør unngå i Aremark.

Aremark står foran mange utfordringer fremover. Det første vi skal ta fatt på, er barnehagen som sårt trenger en oppgradering. Her er det bevilget penger til et forprosjekt for å kartlegge hva som er behovet.

Videre må vi arbeide for å skaffe flere innbyggere og flere arbeidsplasser. For å få til det, må vi kunne vurdere dristige ideer, selv om kanskje ikke alle blir realisert.

Kommentarer til denne saken