Bekymret for pengebruken i Aremark

NEI: Aremark Ap mener planene om å gjøre bankbygget om til rådhus bør droppes.

NEI: Aremark Ap mener planene om å gjøre bankbygget om til rådhus bør droppes.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Dette er planer som er langt ute på landet, mener Aremark Ap.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I Aremark kommune skjer det mye positivt. Omsorgsboliger har blitt nymalt, det samme med Furulund. Skolen er bygget om og fornyet til elevenes beste.

Den gamle gymsalen har blitt auditorium og bibliotek som endelig har kommet fram i lyset og fått god tilgang for alle.

VA-plan for kommunen er godt i gang og bygdas hus- og hytteeiere er i ferd med å koble seg på. Veien gjennom Østkroken har fått et etterlengtet løft. Det er forhandlinger om nytt boligfelt, og endelig blir noe av sentrumsplan satt ut i livet.

Alt dette koster penger, mange penger som kommunen har lånt. Ifølge rådmannens forslag til økonomiplan er grensen nådd.

Vi i opposisjonen er derfor bekymret for vedtaket i økonomiplan om å vurdere kjøp av Marker Sparebank sitt bygg i Aremark.

Planene går ut på å gjøre bankbygget om til rådhus, for så å sette i stand det gamle rådhuset til leiligheter. Etter vårt syn er dette planer som er langt ute på landet for å bruke et treffende uttrykk.

Aremark trenger leiligheter, ja vel, men la da en privat utbygger kjøpe bankbygget og gjøre det om til leiligheter.

Dessuten, hva skal vi med et nytt rådhus, nå da sammenslåing med Halden er på trappene, om ikke nå så om en 5–10 år ifølge Fylkesmannen.

Disse planene burde skrinlegges snarest, og i stedet prioritere barnehagen. For dem som ikke har vært der på befaring er det noe vi kan anbefale.

Vi har vært der, og vi ser at de 250.000 i økonomiplanen, som det er enighet for å legge inn, for utredning av behov om vedlikehold/ oppgradering av barnehagen, kommer vel med.

Etter vårt syn er dette planer som er langt ute på landet for å bruke et treffende uttrykk. Aremark trenger leiligheter, ja vel, men la da en privat utbygger kjøpe bankbygget og gjøre det om til leiligheter.

Opposisjonen med Ap i spissen hadde forslag for å begrense pengebruken i Aremark de kommende årene. Aremark kommune har enstemmig valgt å bestå som egen kommune.

Vi må derfor sørge for å ha kontroll på økonomien slik at vi ikke havner på Robeklisten. At det blir trangt er det ingen tvil om.

Vi foreslo under behandling av økonomiplanen besparelser/ omdisponeringer på 1.660.000,- noe vi ikke fikk gjennomslag for.

Noen av forslagene var å redusere kostnadene til politikerne.

Vi foreslo å gjøre om ordfører og varaordfører til en 100 % stilling/ engasjement (i dag 120%) noe Høyre hadde mye meninger om under valgkampen (de mente dette vervet kunne være et 50 % engasjement).

Ved å redusere ordførergodtgjørelsen vil vi automatisk redusere godtgjørelsen til alle andre politisk valgte, noe som vil bli ca. 200.000,- totalt.

Vi vil gjøre noe med barnehagen!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken