Jeg tar Kirsti Brække Myrlis (Ap) innlegg i 15. mai til inntekt for at sleivsparket gav full scoring. Jeg kjenner meg ikke igjen i framstillingen av Venstre som haleheng til ordføreren og Høyre. Det tviler jeg også på at disse gjør. 

For det første har Venstre fått vesentlig gjennomslag i samarbeidsavtalen for programmet vi gikk til valg på, blant annet bevaring av Prestebakke skole. En solid felles plattform gjør det også lett å støtte partnernes fanesaker. Såvel undertegnede som våre representanter i hovedutvalgene har heller ikke vært redde for å ta debatter med våre samarbeidspartnere i politiske møter og i media når dette har vært påkrevd.

I likhet med Rino Eriksen (Ap), som startet denne polemikken, velger Brække Myrli også å tegne et bilde av sine politiske motstandere som ikke bare er forvrengt, men direkte uriktig. Dette er uheldig, og hele grunnen for mitt innlegg sist lørdag og nå.

Les også

– Halden er befridd fra AP-åket

 

Derimot er det et faktum at såvel økonomisk som styringsmessig arv fra AP, har vært et åk for Halden. Eriksens innlegg mer enn antydet at vi videreførte den uheldige praksisen vi har jobbet målbevisst for å fjerne. Oppryddingen i relasjon mellom politisk nivå og administrasjonen er selve bærebjelken for den økonomiske snuoperasjonen som nå gir resultater. Vi i Venstre er riktig fornøyd med å ha bidratt til dette.

Og ja, Venstre trenger betydelig økt oppslutning for å kunne fortsette dette arbeidet, fortgang i dobbeltspor til Halden, flere grønne arbeidsplasser og andre viktige lokale og nasjonale saker.