Gå til sidens hovedinnhold

Prestebakke skole - en forventet reaksjon

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så kom den forventede reaksjon fra vår kjære ordfører på mitt innlegg om Prestebakke skole. Det er tydelig at verken Høyre eller Venstre har noen svar på hvordan vi skal løse våre velferdsutfordringer i Halden. Istedenfor så skyver de administrasjonen foran seg og lar de styre.

Husk at det å ikke si noe er også å sende et signal. Et signal om at en overlater beslutningene til rådmannen. Vi som politikere har et ansvar å lede i hvilken prioritert retning kommunen skal arbeide etter. At vår kjære ordfører ikke snakker med administrasjonen på en dag- til-dag basis bør ingen få meg til å tro. Det å tro at ordføreren ikke påvirker administrasjonen på en eller annen måte på hva som er mulig eller ikke, bør en ikke få meg til å tro.

Vår jobb som politikere er også å sørge får å gjennomføre det vi vedtar. Ønsker vi at Prestebakke skole skal bestå så skal vi også sørge for at administrasjonen gjennomfører dette. Det hjelper ikke at det står skrevet et sted i en økonomiplan hvis en ikke har evnen til å gjennomføre dette.

En rådmannen ville aldri bruke krefter på å foreslå noe sånt, hvis signalene hadde vært at et slikt forslag aldri vill ha hatt en mulighet til å bli vedtatt. Det er energi på avveie og det er feil fokus.

La oss skape ro rundt Prestebakke skole. De fortjener dette.

Les også

– Selv en blind høne kan finne korn

 

La oss heller bruke krefter på skape økte inntekter til kommunen gjennom økt satsing på næringsutvikling, økt boligutbygging osv i Halden generelt og Prestebakke spesielt. I de søndre områdene av vår kommune kan man satse på økt friluftsturisme og etablering av nye boligfelt rundt Prestebakke skole. By og bygd hand i hand, la oss satse på disse områdene.

Arbeiderpartiet vil alltid ta vårt politiske ansvar. Og vårt mål er å skape en trygg kommune å vokse opp i, arbeide i og bli gammel i.

Kommentarer til denne saken