Tusen takk til dere som turte å stå i spissen

TAKKER FOR INNSATSEN: Etter 12 år i Halden-politikken, er Anne Karin Johansen ute. I dette leserbrevet takker hun den gamle kommunestyregruppa til Ap for godt vennskap og iherdig innsats gjennom de fire siste årene.

TAKKER FOR INNSATSEN: Etter 12 år i Halden-politikken, er Anne Karin Johansen ute. I dette leserbrevet takker hun den gamle kommunestyregruppa til Ap for godt vennskap og iherdig innsats gjennom de fire siste årene. Foto:

Av
DEL

LeserbrevJeg hadde tenkt å tie. Etter 12 år i politikken hadde jeg tenkt å holde munn. Men når jeg blir bedt om å slutte å sutre, kjenner jeg det som å få et spark i magen. For jeg sutrer ikke, men trangen til å skrike er snublende nær. Jeg ser mennesker jeg har stor respekt for, bli hengt ut.

Og jeg har sett hundretalls mennesker som har gått i tog for det de trodde på. Jeg gir i grunnen blaffen i hvem som sier hva og hvem som prater med hvem. Men jeg er fryktelig spent på plan B. Plan A var en universell skole, idrettshall og svømmebasseng. På målstreken ble det forkastet, noen fikk kalde føtter.

Men hvor er plan B, for vi kan ikke fortsette sånn som i dag. I dag utestenger vi barn og unge fra skole, fra idrettshall og fra svømmehall.

I hele mitt voksne liv og sikkert før det også har jeg sloss for et inkluderende samfunn. Barn må få gå på sin nærskole. Foreldre må få følge barna sine inn i klasserommet. Og foreldre og barn må få delta i idretten.

Ja, men det kan de vel, tror du. Nei, noen kan ikke det. Naboen fulgte min sønn første skoledag og tok det første skolebildet. Det var trapper. Jeg lånte bassenget på sykehjemmet for å lære min sønn å svømme. Remmen er langt vekk og for kaldt for en spastiker. Dessuten er det i fryktelig dårlig stand.

Ting er ikke blitt bedre på de siste 30 åra i sentrum. Og nå er vi tilbake til starten, det eneste vi med sikkerhet kan si, er at noen ikke vil rive Os, og rektoren på Os vil ikke tilbake.

Og så vet vi at det er mange meninger i Halden Arbeiderparti, og det er mange flotte mennesker der. Jeg vil bare takke jeg alle dem som har vært med; Arve, Kirsti, Stein Cato, og Elisabeth, Simen, Cathrine, Sandra, Ulf Torben, Lars og alle dere andre som satt i det gamle kommunestyret. Vi var en gjeng som jeg er kjempestolt av og som jobbet jevnt og trutt. Jeg kan med hånda på hjerte si at jeg har fått venner for livet. Og jeg håper at vi fortsatt skal snakke sammen, for det er faktisk det politikken handler om.

Og jeg håper den nye gruppa snart får arbeidsro. Og kan fokusere på saker som de vil jobbe for.

Som leder av Norges Handikapforbund Halden Aremark, skal jeg følge med, for det er vanskelig å være funksjonshemmet i Halden, og ofte har jeg samtaler med mennesker som føler seg utslitt av å kjempe. Unge mennesker som bruker mye tid på retten til å eksistere. Målet mitt er at de også skal ha et liv.

Og til slutt vil jeg takke mannen min som har stått bak sammen med de andre ektefellene og ventet i timer fordi kjerringa var opptatt. Han vet hvor mange timer som er brukt for å drive politikk, for Halden-politikken er ikke for pyser.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags