Skal vi virkelig sponse underholdningsbransjen? Ja kanskje...

Anne Karin Johansen.

Anne Karin Johansen. Foto:

Av
DEL

FRITT ORDI avisa kunne dere lese at jeg i formannskapet sist uke valgte å stemme annerledes en Kirsti Brække Myrli. For meg sitter det langt inne å bryte med gruppa. Vi hadde ett gruppemøte og der vi ble enige om at vi delte oss.

Hvorfor kunne jeg ikke bare satse en million til en filmsatsing i Halden? Flertallet var jo enige om at det var flere ringvirkninger som kunne være positivt for byen og ikke minst er det en tanke om at vi kan få styrket et skoletilbud.

Flertallet har kanskje rett. Men hvordan skal jeg forklare det når Halden-samfunnet har gått på sparebluss i flere år.

For noen har det å holde liv i Allsang på Grensen, arrangere rockekonsert og ikke minst arrangere opera vært hjertesaker. Mens vi på den andre siden ikke har kunnet ruste opp skolekjøkken styrke de hjemmebaserte tjenester eller støttet skolekorpsene våre.

For meg ble nok nok. Den millionen skulle tas av fond, den kommer aldri inn i drift, men vi som politikere må vise måtehold. Vi må velge hva som er kommunale oppgaver. Først så må innbyggerne våre ha det trygt og godt.

Det er ingen motsetning mellom oss som satt i formannskapet. Vi vil alle det beste for Halden. Kirsti er tøff og vil satse, mens jeg kjente at dette kunne jeg ikke være med på. Jeg synes det er flott at vi noen ganger kan følge magefølelsen. Og siden Kirsti fikk flertall i formannskapet så jobber vi for det. Det er politikk i praksis. Vi vinner og vi taper.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags