Dette lover ikke bra, Sp!

NØLER: Av respekt for velgerne bør Anne-Kari Holm og Sp bestemme seg raskt.

NØLER: Av respekt for velgerne bør Anne-Kari Holm og Sp bestemme seg raskt.

DEL

MeningerDet er nå mer enn tre uker siden kommunevalget. I resten av landet har de fleste kommuner for lengst avklart posisjon og opposisjon. Men ikke i Halden. 22 dager etter valget vet ikke velgerne hvem som skal bli ordfører, og hvilke partier som finner sammen for å danne posisjonen i byen vår. Det lover ikke bra.

Senterpartiet gjorde et brakvalg. Allerede på valgnatta ble det klart at ordførerkandidat Anne-Kari Holm & co. satt med jokeren på hånda. Den som vil danne posisjon i Halden de neste fire årene, kommer ikke utenom nettopp Senterpartiet. 74 år gamle Holm gjorde det tidlig klart at hun hadde lyst til å bli ordfører. Den lysten er åpenbart fremdeles sterk.

Etter hva HA forstår, forkludrer Holms ordførerambisjon forhandlingene med Halden Høyre. Høyre er fremdeles byens største parti, og de har ordføreren. Det akter de selvsagt å fortsette med. Det HA vet irriterer forhandlingsfolkene i Høyre, er at Halden Sp og andre mulige samarbeidspartier ikke er interessert i å snakke om politiske saker de kan enes om. De er bare opptatt av å fordele makt og posisjoner. Det har gjort at forhandlingene på borgerlig side har havnet i en blindgate.

Vi trodde for kort tid siden at det nå lå til rette for et rødgrønt samarbeid om posisjonen. Et valgteknisk samarbeid der Frp ble med sammen med Ap, Sp, MDG, SV og Rødt var også et alternativ vi vet det er blitt jobbet med.

Men ettersom dagene går, og Halden Senterparti ikke får bestemt seg, virker det som om jokeren de har på hånda er blitt en belastning. Anne-Kari Holm sier hun er sliten, og at forhandlingene er tøffere enn hun hadde forestilt seg. Hva hadde hun da forestilt seg?

Dette lover ikke godt. Verken for Anne-Kari Holms ordførerambisjoner, eller for å få til et godt, konstruktivt og styringsdyktig flertallssamarbeid. Av respekt for velgerne bør avklaringen komme raskt.

Les HAs saker om valget 2019 her!

Artikkeltags