Hvem skal bestemme i Aremark?

Alf Ulven, Ordførerkandidat Aremark Høyre

Alf Ulven, Ordførerkandidat Aremark Høyre

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Alf Ulven

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En av de viktigste oppgavene vi som politikere i Aremark har arbeidet med de siste årene er kommuneplanens arealdel for 2018 til 2030. Den er viktig fordi den bestemmer hvordan vi skal utvikle kommunen vår videre.

Det har vært en lang prosess, vi har lyttet til egne innbyggere og vi har lagt inn mange nye forslag til hvordan vi bedre kan bruke kommunens arealer.

Vi må erkjenne at det vi har nok av i Aremark er plass. Det vi trenger er flere trygger jobber i kommunen vår. Det vi trenger er en bygd som flere vil flytte til og færre vil flytte fra. Da må vi legge til rette for at folk kan bo der de vil, samlet i sentrum, eller spredt over hele bygda.

Etter at vi i Aremark vedtok dette, har nå fylkesmannen og Østfold fylkeskommune sett på den. Utfallet er som forventet tallrike innsigelser på våre planer og ønsker. Disse innsigelsene setter en effektiv stopper for utviklingen av Aremark-samfunnet.

Det er provoserende når vi i Aremark har arbeidet med disse planene i lang tid, at noen som sitter på kontorer i Sarpsborg og Moss skal ta beslutninger som påvirker utviklingen i bygda vår. Spesielt når de ikke har vært på besøk og satt seg inn i lokale forhold.

Ett eksempel på dette er at de sier at masseuttaket på Fange kan sees fra vassdraget og derfor er et problem. Vi vet at det er helt umulig å se dette fra vassdraget, både fordi de ligger vesentlig høyere bak 150 meter skog og er sprengt inn i et fjell hvor åpningen ikke er mot vassdraget. Dette ville de kunne sett dersom de tok en befaring, eller tok seg bryderiet det er å se på høydekurver og et enkelt googlebilde.

Jeg vet at de gjør jobben sin og jeg vet at dette er det systemet vi har valgt å ha i Norge. Men slik dette fungerer i dag virker prosessen destruktiv ovenfor oss som vil få fart på Aremark og sikre et bærekraftig lokalsamfunn med flere, ikke færre innbyggere.

Etter valget i høst skal våre politikere forhandle om hva vi får lov til å gjøre i Aremark de neste årene. Da er det viktig at vi har politikere og representanter som sier tydelig at «nok er nok». Det er vi som bor i Aremark som skal bestemme!

Kommunalminister Monica Mæland sier at det er lokaldemokratiet som skal bestemme lokalt så lenge det ikke strider mot samfunnsviktige fellesinteresser. Vår plan er tilrettelagt for at Aremark skal være en bærekraftig bygd inn i fremtiden. Åtte av ti klager som er sendt til kommunaldepartementet for avgjørelse er avgjort i favør av kommunale vedtak under denne Regjeringen. 

La oss ta denne kampen slik at vi vinne frem med våre planer og ideer for fremtiden. For det er vi som skal bestemme over bygda vår og sammen kan vi få fart på Aremark!

Artikkeltags