– Jeg føler meg ikke vraket

Frivillig: – Det er ikke snakk om noen vraking eller å gå «fra makt til mørke». Det har vært høyst frivilling, sier Wenche Olsen.

Frivillig: – Det er ikke snakk om noen vraking eller å gå «fra makt til mørke». Det har vært høyst frivilling, sier Wenche Olsen.

Artikkelen er over 5 år gammel

For bare to år siden hadde hun Halden Aps fremste tillitsverv. Nå er Wenche Olsen ute av den lokalpolitiske makta.

DEL

Men hun føler seg ikke vraket.

Les også: Bli kjent med Aps nye leder

Les også: Klare for en ny æra

Høyst frivillig avgang

– Det er ikke snakk om å gå fra «makt til mørke». Det har skjedd høyst frivillig, sier hun.

Hun har ikke blitt presset ut.

– Jeg ble spurt om jeg ville ta gjenvalg som leder i Halden Ap, men takket høflig nei. Den beslutningen hadde jeg tatt for lenge siden. Jeg hadde da sittet som leder i to-tre år og i styret i en årrekke. Det er et stort og tidkrevende ansvar.

 Nå syntes jeg det kunne være sunt med fornyelse, sier hun.

Generasjonsskifte

Sånn sett deler hun den nye ledelsens syn om viktigheten av å få til et generasjonsskifte, selv om hun var ordknapp da HA ba om en kommentar til valglista tidligere i høst.

Mange hadde spådd henne som ny ordførerkandidat, men hun ble påtenkt tredjeplassen. Den takket hun «etter en totalvurdering» nei til.

– Fornyelse er sunt, men ikke noe nytt i Ap. Det har vi vært flinke til hele tida og har hatt en god blanding av nye og erfarne folk. Vi har tenkt gode tanker og vært opptatt av partibygging, sier hun.

– Jeg trives godt med alle i partiet, understreker hun.

Fylkestinget neste

Wenche Olsen forsvinner for øvrig ikke fra politikken. Hun står på «sikker» 8. plass på fylkestingslista til Østfold Ap, der også Dag Pedersen Due er å finne på 5. plass.

– Det blir en helt ny arena, og det gleder jeg meg til. Målet er å gjøre en god jobb for Halden og hele Østfold, sier hun.

Leder for Berg partilag

Wenche Olsen ser også fram til å ta fatt som ny leder for Berg Arbeiderlag.

 –  Det er et lite partilag i dag, men det gir også store muligheter til vekst og aktivitet. Utviklingen i partiet er god, og vi har hatt en stor medlemsvekst det siste året. Det er jeg stolt av, sier Wenche Olsen.

  • Wenche Olsen ble valgt inn i kommunestyret i Halden første gang i 1999. Etter to perioder ble hun i 2007 valgt til varaordfører i Halden. I en kort periode fungerte hun også i vervet som ordfører.
     
  • I 2009 tok hun farvel med denne jobben for å ta sete på Stortinget. Derfra skjøttet hun fortsatt vervet som kommunestyremedlem, men i 2011 gikk hun fra 2. til 22. plass på Ap-lista i Halden. I denne perioden møtte hun likevel flere ganger som vararepresentant i kommunestyret.
     
  • Ved valget i 2013 mistet hun plassen på Stortinget, og da nominasjonen foran høstens kommunevalg startet, regnet mange med at hun ville bli partiets nye toppkandidat.
     
  • Men da jobben med lista tok til ble hun kun tilbudt tredjeplassen. Og den takket hun nei til. Dermed står hun for første gang på 16 år ikke på Aps liste i det hele tatt.
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags