Lørdag holdt servitørene Henriette Løvig og Camilla Carlsen på med oppdekningen, da HA ankom på formiddagen.

En forvandling

På utsiden ser restauranten ganske lik ut, men på innsiden har Curtisen gjennomgått en forvandling.

Bildeserie

BILDER: Slik ble Curtisen etter oppussingen

 

- Absolutt alt er pusset opp her. Jeg tror det blir et sjokk for folk å se hvordan det er blitt, men på en positiv måte. Det ser helt annerledes ut og alt er nytt og moderne, sier Løvig entusiastisk.

Lørdag holdt Curtisen åpent for første gang etter forvandlingen i anledning byjubileet. Også en av de seks nye eierne, Wenche Anker-Rasch var på plass ved 12-tiden lørdag for å påse at detaljene var på plass.

Les også: Her er de anonyme Curtisen-eierne

Vertshuset er borte

- Jeg må si jeg synes det har blitt veldig fint. Før oppussingen var det et vertshus. Nå er det blitt en restaurant. Men den kortreiste maten og servicen er den samme. Og i tillegg har vi fått kortreiste bilder på veggene, smiler Anker-Rasch.

Alle bildene i restauranten er nemlig tatt lokalt av haldenser Birthe Havnes.

Da de seks nye eierne Arild Klingstrøm, Wenche Anker-Rasch , Knut Harry Helland Johansen, Roger Jensen , Roger Sverre Caspersen og Thorfinn Johansen-Kirkeng overtok konkursboet etter Vertshuset Curtisen hadde de egentlig ikke planer om noen omfattende oppussing.

Ble mer omfattende

- Vi skulle bare fikse opp litt vi, men så endte vi opp med å pusse opp alt, fordi vi oppdaget en lekkasje fra kjøkkenet. Så det ble mye mer jobb enn vi trodde. Men nå som restauranten har blitt akkurat sånn vi ønsket, så synes jeg egentlig det er helt greit, sier Anker-Rasch.

Selv om Curtisen har hatt åpent i jubileumshelgen starter de ikke for fullt før 1. mai. Da åpner restauranten offisielt.

Heldige i Halden

- Vi får mye gratis av den vakre rammen. Det er jo egentlig helt utrolig at vi er så heldige i Halden å ha en restaurant midt i festningen.

- Det er kanskje litt vanskelig å finne fram, hvis en ikke er lokalkjent, men jeg håper det er verdt det når man gjør det. Så nå er det opp til haldensere og østfoldinger å bruke restauranten, slik at vi kan beholde den, sier Anker-Rasch.

Så dukker to kjente Curtisenfjes opp i restauranten. Kjell Riise og den hjemvendte kjøkkensjefen Sebastian Engh kommer smilende inn gjennom døra.

- Blir glad av å være her

- Jeg synes den største forskjellen er lukten. Det lukter så nytt og friskt og er blitt så delikat her. Det var koselig før også, men nå har lokalet fått det lille ekstra. Jeg blir bare glad av å være her.

Han gleder seg til å åpne dørene for folk igjen.

- Haldenserne vil jo ha oss, men de må ville ha oss litt oftere. Mange tror det er dyrt, men egentlig er det ikke dyrere her enn andre steder. Vi serverer bare flere retter, sier Riise.

- Halden er mitt hjem

Kjøkkensjef Sebastian Engh valgte å komme hjem til Halden, da de seks nye eierne tok kontakt. De ville åpne restauranten igjen, men med Sebastian på laget.

Han var med å bygge opp restauranten sammen med Kurt Ørås som døde i 2012, men forlot Curtisen i 2013 til fordel for ambassaden i Stockholm

- Jeg har alltid sagt at Halden er mitt hjem. Uansett om jeg har reist til Stockholm, Tokyo eller Hong Kong, så har dette alltid vært min base.

Her i Halden gikk jeg fra å være en som knapt hadde åpnet en melpose til å bli den kokken jeg er i dag, og jeg har Kurt Ørås å takke for alt. Uten hans energi  og kontaktnettverk, hadde jeg aldri kommet så langt i karrieren min, sier Engh.

Enorm respons

Han er overklar for å åpne restauranten igjen.

- Drivkraften min er at det er så utrolig moro å lage mat. Det er min største energikilde. Jeg føler meg ekstremt priveligert. Da de nye eierne ba meg om å komme tilbake, kunne ikke gjøre annet enn å takke ja.

Han forteller at responsen var enorm, da det ble kjent at han var på vei hjem.

- Jeg har fått utrolig mange flotte, positive tilbakemeldinger. Jeg fikk over 200 meldinger på facebook og SMS fra kjente og ukjente i Halden.

Vil bli enda bedre

Nå håper han å kunne gjøre Curtisen enda bedre.

- Nå skal vi skru ting opp et hakk. Man kan ikke stå stille. mattrender og hva man ønsker å spise endrer seg hele tiden, og jeg vil utvikle meg videre som kokk. Det nye interiøret her er fantastisk.

Nå er det opp til laget her på restauranten å gi gjestene våre en best mulig spiseopplevelse. Det skal vi klare!

Curtisen åpner offisielt 1. mai.