Annonsørinnhold fra REMA1000 Tistedal

Hva er dette?

GLEDER SEG: Veronika forteller at både hun og de andre ansatte på REMA 1000 Tistedal gleder seg stort til den nye butikken åpner. – Den blir mye større, og mye enklere å jobbe i. Her er alt praktisk og på én flate, påpeker hun.
GLEDER SEG: Veronika forteller at både hun og de andre ansatte på REMA 1000 Tistedal gleder seg stort til den nye butikken åpner. – Den blir mye større, og mye enklere å jobbe i. Her er alt praktisk og på én flate, påpeker hun. Foto: Hege Mølnvik Nordgård

Nå er REMA 1000 på Tørka historie - flytter inn i kliss nye lokaler

Når butikken flytter er det ikke vanskelig å finne frem. Den befinner seg faktisk kun et forsiktig stenkast unna den gamle.

Annonsørinnhold fra

Kjøpmann Veronika Norheim kommer gående fra den gamle butikken og over mot den nye. I den ene hånda bærer hun en 10-liters bøtte full av varmt vann som hun skal bruke til å vaske i den nye butikken med. Vannet er nemlig ikke på plass der helt enda. 

– Dette er den glamorøse delen av jobben, spøker hun mens vi tråkker oss gjennom grus og vanndammer på veien rundt. 

Inngangspartiet til den nye butikken er ikke klar enda når vi besøker henne, så vi må gå rundt og inn via bakdøren. Samtidig jobbes det på spreng både på utsiden og innsiden. Det vrimler av folk med hver sin oppgave, men Veronika forsikrer at de er godt i rute før åpningen 10. desember. 

FIN FASADE: Denne REMA 1000-butikken blir ikke som butikker flest. Fasaden på butikken er laget med tanke på historien til området. Mursteinene kan man se igjen på gamle Tørka, der butikken har vært frem til nå. 

Øker med 150 kvadratmeter

REMA 1000 Tistedal

Aremarkveien 4, 1792 Tistedal

Åpent: 

Mandag - lørdag: 7-23

Søndag stengt (med unntak av 13. og 22. desember, da er det åpent 14-20)

Ny butikk åpner 10. desember klokken 12!

Veronika kommer opprinnelig fra en liten bygd utenfor Tromsø, men flyttet til Halden som klimaflyktning for tre år siden. Da var egentlig planen å ikke gjøre noe - hun skulle i alle fall ikke jobbe i butikk. 

– Senere har jeg fått vite at alle "visste" at jeg skulle jobbe i butikk, utenom meg. For da det ble ledig butikk her i Tistedal kjente jeg at jeg måtte søke. Det er jo dette jeg trives med, smiler hun.

– Er det stor forskjell på å drive butikk her kontra i nord?

– Nei, i grunn ikke. Mennesker er mennesker uansett! Det eneste jeg kommer på som er annerledes er at det er enklere logistikkmessig her, med kortere avstander mellom lager og butikk. 

Butikken i Tørka er snart historie, og den nye butikken har økt med 150 kvadratmeter i salgsflate. Samtidig er den bedre utformet, og de ansatte slipper å løpe opp og ned trapper mellom butikk, lager og personalrom. 

SNART PENSJONIST: Med sine snart 70 år har Øivind bestemt seg for å bli pensjonist på ekte når REMA 1000 Tistedal er ferdig og åpnet. Men han klarte ikke la være å bli med på oppbyggingen. – Det er gøy for en gammel kjøpmann å se hvordan det blir, smiler han. 

Løp over tømmerstokker i livsfarlig lek

Øivind Vatvedt (69) er blant de flittige som jobber inne i butikken. Han har mange minner knyttet til området rundt Tørka fra barndommen.

– Da vi var unggutter på 60-tallet spilte vi fotball inne på Tørka, forteller han.

– Og når tømmeret fløt i andedammen hadde kameratene konkurranse i hvem som klarte å løpe lengst på tømmeret uten å ramle i vannet. En farlig lek, minnes Øivind i dag, og humrer. 

– Jeg vet at noen red på tømmerstokkene nedover tømmerrenna herfra og til Saugbruks også. Men det gjorde ikke jeg altså, forsikrer han.

GAMMELT OG NYTT: I vinduet bak Veronika ser man de gamle butikklokalene. 

Alle ansatte blir med over

Det er ikke lenger tømmerstokker som flyter i andedammen og innbyr til lek. Ei heller er det fotballtreninger inne på Tørka. Snart er det heller ikke dagligvarer. 

Når den nye REMA 1000 Tistedal åpner 10. desember er alle de "gamle" ansatte med videre.

– Det er en fin gjeng her med alderspenn fra 18 til 69 år. Og arbeidsmiljøet er veldig godt, i alle fall er det ingen som sier noe annet til meg, spøker Veronika.

– Alle gleder seg veldig til å flytte inn, og til å vise butikken til de gode kundene våre. Det blir en mye mer praktisk hverdag for oss, enn i gamle Tørka, avslutter hun.

Velkommen til nye REMA 1000 Tistedal fra 10. desember klokka tolv!

Del artikkelen på Facebook