Annonsørinnhold fra

Hva er dette?

 
 

HALDEN – vel verdt en miniferie

Halden er kanskje ikke så stor når det gjelder antall innbyggere eller utstrekning. Men det er til gjengjeld en by med rike muligheter til sightseeing, berikende naturopplevelser og godt samvær på en av byens mange hyggelige spisesteder.

Annonsørinnhold fra

TEKST OG FOTO AV: Fair Lån

En langhelg i en av Europas små eller større byer kan alltid være fristende – men hvorfor ikke være turist i egen by, se den og omegnen med nye øyne, oppsøke steder man hadde glemt eller ikke visste eksisterte, og bare hygge seg sammen med familie og venner i sitt eget nærområde, spise godt, besøke spennende utfluktsmål, eller kanskje ta et opphold på en av de mange rekreasjonsområder i Haldenområdet?

Fra fiske i Enningdalselva til sykkeltur Femsjøen rundt, båttur gjennom Haldenkanalen - Norges eldste kanalsystem -, til guidet omvisning på Frederiksten festning og vandretur på Kyststien: mulighetene for flotte utendørsopplevelser er mange, og flere av dem koster ikke en krone. Og i selve Halden by venter brostensgater, smakfulle måltider på byens restauranter eller bare en kopp kaffe på en av de hyggelige caféer, og ikke minst byens idylliske gjestehavn med utsikt mot Fredriksten festning.

Du kan også velge å ta et par dager på en campinplass i Haldenområdet, med opplevelser i kano eller på vandretur like utenfor døra, utfolde deg på golfbanen, eller nyte den vakre skjærgården på fjordcuise. Om vinteren er skiløypene like ved, og innbyr til mange gode timer i snøhvitt landskap.

Å gi seg selv et avbrekk i en travel hverdag, uten å skulle planlegge lengere reiser, stå i kø til sikkerhetssjekk eller risikere avlyste flyavganger, kan gi gode minner og masser av overskudd, og ikke minst være en påminnelse om, de gleder og fornøyelser som er rett utenfor ens egen stuedør. Og skulle lysten være der til et par timer med luksuriøs egenpleie er Halden Spa og velvære bestemt en mulighet.

Haldens rike kulturliv omfatter også teateropplevelser - Fredrikshald teater, som eies og drives av stiftelsen Halden historiske samlinger, ble ferdig bygget i 1838 og senere omfattende restaurert. Denne vakre arkitektoniske perle fungerer både som museum og teaterbygning. Her avholdes omkring 100 arrangementer årlig, både konserter, teaterforestillinger, foredrag og utstillinger

Slik får du råd

Det hender at du blir begrenset av din egen pengepung. Å leke turist i sin egen by kan være morsomt og åpne opp for spennende overraskelser. Halden og området rundt serverer mange muligheter som er billige eller bare gratis. Men hvis du har tid og gjerne vil ta en ordentlig langhelg proppfull av gode opplevelser, god mat og nye utfluktsmål sammen med kjæresten, kona, barn eller gode venner, kan det godt koste litt.

Det er i dag lett få et ekstra økonomisk tilskudd med forbrukslån, - bare pass på, for det kan være dyrt. Men hvis du ønsker å låne penger til opplevelser i Halden, kan du på hjemmeside Fair-laan.no sammenligne de forskjellige lånevilkår. På den måten kan du finne et ansvarlig lån med en realistisk tilbakebetalingsplan i forhold til din innkomst.

Del artikkelen på Facebook