Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Skal du høyt opp, har vi stillaset!

Annonse fra Sembom Stillasutleie

Sembom Stillasutleie så dagens lys fordi Kenneth Sembom skulle male et hus og trengte et stillas. I dag er selskapet Haldens største stillaseleverandør. Skal du høyt opp, hjelper de deg gjerne!

– Det begynte jo med at jeg skulle male et hus og måtte ha et stillas for å utføre jobben. Da jeg var ferdig, leide jeg ut stillaset. Så kjøpte jeg ett til, så enda et, smiler Kenneth Sembom, daglig leder i Sembom Stillastuteleie.

For Sembom er stillas nærmest blitt en lidenskap. Da minstemann fylte fem år for noen år tilbake, hadde pappa Kenneth kjøpt trampoline i gave. Ivrig som bursdagsbarn ofte er når de skal åpne pakker, stod skuffelsen å lese i barneansiktet da han åpnet pakken og så alle rørene. Så utbryter han: Pappa da, jeg har jo ikke ønsket meg stillas! 
Skuffelsen ble erstattet med glede da hele pakken var åpnet, og trampolinen var avdekket. 

Selskapet ble startet i 2010, og har 35 sett med stillas, både fasadestillaser, lett stillaser og rullestillaser til utleie. Stillasene er ferdig pakket på henger, og er klar til henting eller utkjøring.

Sembom forteller at de har kapasitet til å ta på seg alt fra store byggeprosjekter til små villaer, malerjobber og vindusbytte.

Sembom bruker stillaser fra Layher, et tyskprodusert stillas i aluminium og av høy kvalitet. I tillegg har han kjøpt inn norskproduserte Jamax, to stillassystem som er enkle å montere, uten verktøy.

Siste tilskudd er rullestillas. De er raske å montere, veldig stabile og egnet for inne- og utendørsbruk.

– Jeg er veldig fornøyd med Layher, siden det er lett og raskt å sette opp. Stillaset har ikke så mange deler og er skapt for all slags arbeid. Siden jeg setter opp en del stillaser for kundene, er jeg godt fornøyd med at det ikke veier så mye, sier Sembom. 

Kenneth Sembom hjelper deg med å komme i høyden.

Stolt haldenser som brenner for det lokale

Ved siden av stillasutleie, driver Sembom også med utleie av tilhengere og utleie av leiligheter. Han har 17 leiligheter i Halden, som leies ut fast. Leietagerne er både par, enslige og familier. Alt vedlikeholdsarbeidet utfører han selv.

– I sommer har jeg brukt 170 liter maling på flere av leilighetene. Da var det kjekt med eget stillas, ler Sembom.

Helt alene om jobben er han ikke. Med seg på laget har han to gutter fra arbeidstrening. I løpet av de to siste årene har Sembom hatt fire stykker fra dette tiltaket til å hjelpe seg. Han er godt fornøyd med guttene som har vært utplassert, og synes det er et tiltak som er verdt å fortsette med.

– Det er sosialt og hyggelig å ha noen å prate med mens arbeidet utføres. Så er det jo fint å kunne hjelpe de yngre med å få arbeidstrening og erfaring, forteller han.

Haldenseren har hektiske dager. Foruten å drive Sembom Stillasutleie og utføre vaktmestertjenester på egne utleieleiligheter, jobber han på Nexans. Så er han engasjert i lokalidretten.

- Sønnene er engasjert i hver sin idrett, én på fotballbanen og én på isen, så jeg må jo følge opp dem også. Dessuten banker hjertet for Comet, så jeg prøver å få med meg noen av hjemmekampene. Jeg kan jo ikke bare jobbe heller, sier Sembom entusiastisk. 

Stillasene fra Sembom Stillasutleie er ferdig pakket og klart for utlevering.

Til himmels

I dag er han ansvarlig for Haldens største stillasutleie. Det var ikke akkurat det han hadde forestilt seg da han kjøpte inn et stillas til eget bruk for åtte år siden. Nå har selskapet lang erfaring og høy kompetanse innen faget. Uansett om det dreier seg om enkeltstående eller flere oppdrag, kan kundene forvente samme høye standard. Selskapet har gjennomført en rekke prosjekter, og på den måten opparbeidet en bred kompetanse og tillit hos sine kunder.

– Sikkerhet, kvalitet og samarbeid med kunden er en selvfølge, som vi prioriterer, fastslår Sembom.

Som kunde kan du selv hente stillasene, eller på det levert hjem. Du kan også få hjelp til montering om det er behov. Leietiden varierer etter størrelsen på prosjektet ditt. Sembom har utleie fra en dag til flere måneder, avhengig av størrelsen på prosjektet. 

Leie av stillas er mye rimeligere enn mange tror. Det gjør også jobben tryggere og raskere når du skal jobbe i høyden. Se for deg å stå på en vinglete stige når du skal male øverste del av veggen. Med stillas kan du stå eller sitte trygt, samtidig som du har god plass til både radio og kaffekopp.

– Jeg pleier å si at du skal kjøpe gavekort på stillas til en du er glad i. Da viser du at du bryr deg om sikkerheten til vedkommende. Det er nesten litt romantisk, sier Sembom med et smil. 

– Jeg har privat kunder som trenger stillas et par dager og store entreprenører som leier i mange måneder. Hos meg er alle velkommen, og uansett om prosjektet er stort eller lite, kortvarig eller langvarig, er vi behjelpelig, sier han.

I hovedsak driver selskapet med stillasutleie i Halden og Østfold, men har også kunder i Oslo og Akershus.

Den energiske haldenseren har også laget seg et slagord som skiller seg ut: "Nærmere himmelen med stillase".

- Jeg har fått mye oppmerksomhet og spørsmål rundt slagordet, men det viser jo at det fungerer. Folk husker meg, og det er jo det vi vil, sier han og ler.

Skal du i høyden, er det bare å ta kontakt med Sembom Stillasutleie. De hjelper deg med levering og montering. De får deg nesten til himmels! 

Velkommen til Sembom Stillasutleie

1. Sikkerhet
Som kunde hos oss kan du forvente deg profesjonelle og erfarne arbeidere som har kunden i fokus.

2. Fleksibilitet
Vi anser oss selv som svært fleksible, både når det kommer til arbeidstid, arbeidsområder og løsninger for kundene.

3. Løsningsorientert
Vi er en løsningsorientert bedrift. Det er viktig for oss som bedrift å løse problemer og møte utfordringer i et oppdrag/jobb. 

Sembom Stillasutleie

• Sembom Stillaseutleie ble opprettet i 2008 av Kenneth Andre Sembom, som eier og driver selskapet.
• Sembom Stillaseutleie tilbyr stillaser av alle størrelser til alle type jobber.
• Vi har alt til ditt prosjekt.
• Vi har mange års erfaring og høy kompetanse innen faget.
• For oss er det avgjørende med størst mulig kundetilfredshet når vi utfører vårt arbeid. Uansett om det dreier seg om enkeltstående eller flere oppdrag kan du forvente samme høye standard fra vår side.
• Vi har gjennom en rekke prosjekter opparbeidet en bred kompetanse og tillit hos våre kunder, og vet av erfaring hva vi er gode for.
• Sikkerhet, kvalitet og samarbeid med kunden er en selvfølge, og har høy prioritet hos oss.
• Respekt og tillit er viktige verdier, på lik linje med kompetanse og erfaring.

Redaksjonen i Halden Arbeiderblad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet