Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Fire generasjoner med glassmestere

Annonse fra Glassmester Oskar L. Hansen

Historie og tradisjon sitter i veggene i lokalet i Oscars gate. Entusiasmen for glass og det kunstneriske har gått i arv fra generasjon til generasjon. I dag er det tredje og fjerde generasjon som ivaretar familiearven.

Adresse
Oscars gate 14, 1776 Halden


Åpningstider
Glassverksted og Riis Bilglass
Mandag – fredag: 08:00 – 16:00

Rammeverksted
Mandag – fredag: 09:00 – 16:00
Lørdag: 10:00 – 14:00

Vi skrur tiden tilbake til krigsårene. Den kreative og dyktige håndverkeren Oskar Leonard Hansen, og kona Anna, produserer mange ting for salg. Med manglende material er det utrolig hva han får til: Serveringsbrett av rammelister med forskjellige motiver av tapetrester i bunn, og en glassplate over.

Opprinnelig startet Oskar karrieren som lærling innen møbelsnekkerfaget. Etter noen år begynte han å jobbe på glassverkstedet til Grenagers Fargehandel, hvor han også tok mesterbrev som glassmester.

Men Oskar ville mer enn bare jobbe for andre, og i 1955 startet han for seg selv og leide lokaler i Brusfabrikken. Hans nest eldste sønn Ronald, som på denne tiden nesten var ferdig med læretiden som typograf, brøt lærekontrakten og begynte arbeidet med å klargjøre lokalene. Åpningsdagen var satt til 10.oktober 1955.

Så hopper vi 63 år frem i tid. Året er 2018 og Glassmester Oskar L. Hansen lever videre i beste velgående. I dag er det Jørn Ronald Hansen og hans sønn Kristoffer som ønsker kundene velkommen. Entusiasmen for glassmesterfaget har gått i arv i fire generasjoner – en tradisjon begge er stolte av å bære videre.

– Jeg har jobbet her i 43 år, og har ingen planer om å gi meg. Jeg har jo ikke noe annet sted å gå, smiler Jørn Ronald.

Som barnebarn av grunnlegger Oskar var det ingen tvil om hvilke vei han skulle velge. Han understreker at det aldri har vært noe press om å videreføre familiebedriften. Det er det heller ikke vært for sønnen Kristoffer, som nylig tok mesterbrev i faget.

De fleste av Oskar og Annas barnebarn har hatt lenger eller kortere tid i bedriften. Ingen tvil om at dette er en genuin familiebedrift.

Det var en gang... Oskar Leonard Hansen viser frem en av de første firmabilene, en Opel Blitz.

Dagens glassløsninger og tradisjonelt håndverk

I dag holder Glassmester Oskar L. Hansen til å Oscars gate 14. I 1983 fikk de mulighet til å kjøpe Blå Kors-lokalet, og familien slo til. Etter en større rehabilitering og utvidelse var de endelig herrer i eget hus.

Bedriften har et sterkt navn i Halden, og leverer kvalitet til befolkningen. Det gjelder både moderne glassløsninger og mer tradisjonelt håndverk.

Her kan du få hjelp og gode ideer om speil, glassrekkverk, innramming og interiørglass.

Ved siden av ligger Riis Bilglass, hvor du får hjelp til alt innen bilglass. Kalibrering av frontruter og steinsprutskader er helt nødvendig, og det er investert i utstyr for dette.

– Vi leverer mye glassrekkverk og innredningsglass, samt skyvedører og rammer, sier Jørn Ronald.

Den dreven glassmesteren forteller videre at glass over kjøkkenbenken er meget populært for tiden. Flere og flere velger dette fremfor fliser.

– Du har også mulighet til å lakkere glasset i ulike farger. Dermed får du en overflate som er slitesterk og fin, og farger som du selv ønsker, legger han til.

Fordelene med glass over kjøkkenbenk er mange: Det er enkelt å holde rent siden det ikke er noen skjøter eller flisefuger å ta hensyn til. Platene er også enkle å montere, og leveres ferdig med hull til stikkontakter og skruer. Montering kan også inkluderes i tilbudet om ønskelig.

Glassmesteren anbefaler å bruke herdet diamantglass over kjøkkenbenken. Herdet glass tåler 5-6 ganger større belastninger enn vanlig glass. Diamantglass slipper gjennom mer lys, noe som gir bedre fargegjengivelse. Tykkelsen bør være minst fire, og helst seks, millimeter.  

Jørn Ronald Hansen er tredje generasjon glassmester og holder familiearven vedlike.

Mange gode historier

Kundebasen består for det meste av private, både lokale og langveisfarende. Bedriften er en institusjon for mange haldensere. Her står personlig service i fokus.

– Kunden er vårt livsgrunnlag så vi strekker oss langt for fornøyde kunder. Vi tror vi oppfattes som en redelig bedrift, og det er det vi ønsker å være, sier Jørn Ronald.

Bedriften engasjerer seg også i lokalsamfunnet ved å støtte opp om idrettsforeninger, blant annet Comet og TTIF Fotball.

Jørn Ronald har også fått tittelen Norges raskeste glassmester. Navnet henger igjen etter en hendelse på 80-tallet hvor glassmesteren ble oppringt av politiet for å bytte en knust rute i en av byens butikker.

– Jeg rykket ut jeg, og mens jeg tok mål av ruta fikk jeg beskjed av politiet at de ikke hadde sett noen innbruddstyv, og antok at det var hærverk. Så jeg dro til verkstedet og fikk skåret ut ny rute, monterte den og dro hjem, forteller Jørn Ronald.

Dagen etterpå fikk han en telefon fra en ganske så opprørt butikkeier, som ikke la skjul på at glassmesteren ikke hadde utført jobben med å bytte vindu. Det viste seg at tyven ikke hadde forlatt åstedet og var blitt lukket inne da ny rute ble satt inn. For å komme seg ut, hadde han knust ruten på nytt og forsvunnet i mørkets mulm og mørke. 

Kristoffer Hansen representerer fjerde generasjon, og har nylig blitt mester i faget.

Neste ledd i familiebedriften

Som medlem av Riis Bilglass tilbyr bedriften også reparasjon ved steinsprutskader. Jørn Ronald anbefaler å ta kontakt med dem så snart uhellet er ute, helst innen få dager. Over tid vil skaden fylles igjen med fuktighet og trafikkstøv, noe som har stor betydning for resultatet av en reparasjon. I tillegg er det mindre sjanse for at ruta sprekker.

Glassmesteryrket har endret seg siden Oskar startet opp i 1955. Han overførte ikke bare gleden over faget videre til de neste generasjonene, men også viktigheten av personlig service og oppfølging. Nå har tredje generasjon jobbet i bedriften i 43 år, og fjerde generasjon står klar til å videreføre tradisjonen når den tid kommer.

Kristoffer har alle kriterier som skal til. I ung alder jobbet han som sommervikar, før han begynte for fullt for 17 år siden. Nå er mesterbrevet som glassmester på plass, og som den kreative kunstneren han er, vil nok bedriftens løsninger utvikle seg i takt med tid, trender og etterspørsel.

Glassmester Oskar L. Hansen er din totalleverandør av glassmestertjenester. Forhåpentligvis i mange generasjoner til! 

Utskiftning av bilglass

Om frontruta har fått en lengre sprekk, en grov steinsprut, eller mange små steinsprutskader, er den klar for utskifting.

Hva gjør du?
Det eneste du trenger gjøre om du har en bilglasskade, er å kontakte oss. Husk i så fall å ha registreringsnummer tilgjengelig.

Et ruteskift tar fra en til fire timer, avhengig av merke og modell. Etter at ny rute er limt inn, skal bilen stå stille i én time før utkjøring. Vanligvis går det tre-fire timer totalt før bilen kan hentes. Du velger selv om du kommer tilbake og henter bilen på slutten av dagen, eller benytter deg av vårt tilbud om lånebil ved ruteskift.

MERK: Av en frontrute kan det ofte være mange forskjellige varianter: farge, solskjermende belegg og tilbehør som regn- og lydssensorer varierer, så vær forberedt på at det kan være nødvendig å komme innom med bilen for inspeksjon.

Glassmester Oskar L. Hansen

• Vi er en familiebedrift som startet i 1955, som har vært etablert i Halden gjennom fire generasjoner.
• Vi har gjennom 63 år skaffet oss bred kompetanse innen glassmesterfaget, både når det gjelder dagens moderne glassløsninger og mer tradisjonelt håndverk.
• Sving innom oss i Halden sentrum og få gode ideer og råd om for eksempel speil, glassrekkverk, innramming og interiørglass.
• Vi er der for deg hvis uhellet er ute, 24 timer i døgnet, alle dager i året.
• Når det gjelder alt innen bilglass, hjelper vi deg med dette i vår Riis Bilglass avdeling.

Redaksjonen i Halden Arbeiderblad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet