Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Familiebedriften som løser dine rørproblemer

Annonse fra Halden Rørleggerservice AS

Rør og avløp er ikke noe de fleste tenker på i hverdagen. I alle fall ikke så lenge de fungerer som forventet. Når det oppstår problemer er rørleggerne fra Halden Rørleggerservice på plass og løser problemet. Det har de gjort i tre generasjoner!

– Både farfar og faren min var rørleggere og nå driver jeg sammen med broren min Torje, sier Sindre Olsen.

Farfar Roy W. Olsen startet som rørlegger på Saugbrugsforeningen i 1952. Pappa Jørn E. Olsen er rørleggermester og tidligere selvstendig næringsdrivende.

Det lå ikke i kortene at han skulle følge i rørene etter farfar og far. Olsen utdannet seg til elektriker, men fant ut at faget ikke lå helt for ham. Han tok et friår og etterutdannet seg så til rørlegger. Etter endt læretid og ni år i en annen bedrift, fant han ut at det var på tide å starte for seg selv. Etter noen samtaler med bror Torje bestemte brødrene seg for å starte opp Halden Rørleggerservice i 2010.

– Det dro på seg med kunder, henvendelser og oppdrag. Vi måtte ansett først en rørlegger og så en til. I dag er vi seks ansatte, smiler Olsen.

Fire av de ansatte i bedriften er rørleggermestere. Fire av de ansatte har også spilt på A-laget til Comet i ishockey. Så det blir mye prat om hockey når guttene samles til morgenmøte og lunsj.

– Ishockey er min store lidenskap, ved siden av rør da. Jeg er hovedtrener for 2004-gangen hvor sønnen spiller, smiler Olsen.

Halden Rørleggerservice er også sponser av byens ishockeylag. Olsen mener det er viktig å støtte opp om den lokale idretten og det lokale næringslivet. På oppdrag samarbeider de med flere lokale entreprenører og firmaer. 

Sindre Olsen viser frem noe av varene som Halden Rørleggerservice har på lager (Foto: Svein Hansen)

Du får det lille ekstra

Den drevne rørleggeren har en variert arbeidsdag, som tilbringes for det meste på kontoret. Han styrer alt det administrative og har alle mulig oppgaver; fra kaffekoking, kundekontakt, regne anbud og fakturering.

– Her vet man aldri hva som skjer eller hvordan dagen vil bli. Det er jo en bransje hvor det fort kan skje akutte ting, sier Olsen.

Hos Halden Rørleggerservice står kunden og service i fokus. Fra sin tid i felten husker Olsen spesielt ett oppdrag.

– Telefonen ringte og det var en dame i nød. Alle rørene på hytta var frosset og det var en lekkasje i oppvaskmaskinen. Hun hadde lite tid og ingen bil. Så jeg ba henne ta toget til Halden hvor jeg hentet henne og så kjørte vi hytta hvor problemet ble fikset. Jeg kjørte tilbake til Halden og kunden kunne nyte helgen på hytta, forteller Olsen med et smil.

Det er ikke eneste gang Olsen har reddet dagen for en kunde. Han har rykket ut på julaften og nyttårsaften da fortvilede kunder har ringt og etterlyst vann. Uten vann, ikke noe middagsselskap. Begge gangen har den serviceinnstilte rørleggeren reddet kvelden og høytiden. 

Torje Olsen er ute på oppdrag (Foto: Svein Hansen)

Alt innen rørleggerfaget

Gode tilbakemelding sprer seg i Halden og omegn. Bedriften har en økende kundebase, og veldig mange kunder som kommer tilbake, enten det er et problem eller de skal ha hjelp med et prosjekt. Olsen forteller at det er kunden og kvalitet som sikrer videre drift, og at de ikke akter å svikte på noen av delene.

– Alle hos oss har høy yrkestolthet. Vi skal kunne gå fra et oppdrag med god samvittighet. Selv om vi har brukt lengre tid enn planlagt så får det heller være. Det viktigste er at kunden er fornøyd, understreker han.Varmeperioden som har gjort sitt inntog har også ført til en rekke oppdrag med installering av varmepumper. Haldenserne vil gjerne ha mulighet til å kjøle seg ned når kvikksølvet i termometeret bikker over 30 grader. Halden Rørleggerservice selger varmepumper fra Panasonic, som kommer i flere størrelser, utgaver og farger.

– Det har vært en del oppdrag nå på våren og tidlig sommer. Men det topper seg til høsten når kulda kommer, sier Olsen.

Halden Rørleggerservice AS er en godkjent mesterbedrift med sentral godkjenning som tar de fleste typer oppdrag innenfor rørleggerfaget. De har den kompetansen som kreves for å utføre oppdrag som bad- og våtromsprosjekter, service, nybygg, hytter, varmeanlegg, varmepumper, utvendige vann og avløpsarbeider, pumpestasjoner, renseanlegg og mindre industrioppdrag.

Så gjenstår det å se om familiebedriften Halden Rørleggerservice videreføres til fjerde generasjon. En ting som er helt sikkert at brødrene Olsen ikke kommer til å stenge kranene med det første. 

Halden Rørleggerservice AS

• Halden Rørleggerservice AS er en godkjent mesterbedrift med sentral godkjenning som tar de fleste typer oppdrag innenfor rørleggerfaget.

• Halden Rørleggerservice AS ble etablert av brødrene Sindre og Torje Olsen i 2010. Både Sindre og Torje hadde da lang fartstid i bransjen, og hadde i en årrekke vært ansatte i andre bedrifter. Sindre er utdannet rørleggermester og har jobbet som rørlegger siden 2001, Torje er rørlegger, innehar ADK sertifikat og har jobbet som rørlegger siden 2003.

• Vi innehar kompetanse og de nødvendige godkjenninger til å utføre oppdrag som bad- og våtromsprosjekter, service, nybygg, hytter, varmeanlegg, varmepumper, utvendige vann og avløpsarbeider, pumpestasjoner, renseanlegg og mindre industrioppdrag.

• Vi i Halden Rørleggerservice AS har kunden i fokus, og jobber hele tiden for å kunne levere et best mulig produkt, og et best mulig utført arbeid til en fornuftig pris.

• Vi har et stort fokus på service og kvalitet, og jobber hele tiden for å utvikle dette videre. Hos oss er vi i dag totalt 5 rørleggere.

• Vi er medlem i kjeden VVS Fagmann, og leverer alt av deler, rør, koblinger, dusjkabinetter, baderomsinnredninger, varmepumper, bade/boblekar, spa-bad osv.

• Vi har fullutstyrte servicebiler med innredninger slik at vi alltid har et stort utvalg av materiell og deler med i bilen.

• Vi har også et lager sentralt i Halden slik at deler til de fleste typer oppdrag aldri er langt unna.

Redaksjonen i Halden Arbeiderblad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet