Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Rørlegger’n som gir deg profesjonelle råd

Annonse fra F. Jørgensen AS

F. Jørgensen ordner alt innen rørleggerarbeid. De leverer komplette løsninger til baderom, slik at dår får badet du har drømt om. Service står i fokus hos de erfarne rørleggerne, som gjerne strekker seg det lille ekstra for kundene. Det har vært griseflaks for noen!

F. Jørgensen AS

Adresse
Jernbanegata 10, 1767 Halden


Åpningstider
Mandag – onsdag: 09.00 – 16:30
Torsdag: 09.00 – 17:00
Fredag: 09.00 – 16:30
Lørdag: 09:00 – 13:00

– Sent en fredag fikk vi en telefon fra en kunde som manglet vann til 200 tørste griser i grisehuset. Det var bare å kjøre ned i butikken og hente deler. Vi hadde ikke de nødvendige delene, så jeg ringte grossisten i Sarpsborg, som åpnet butikken for meg. Med deler og utstyr på plass kjørte jeg til kunden og fikk reparert det nødvendige så vanntilførselen kom i gang, smiler Anders Furuvarp.

Det er det som kalles griseflaks – for både griser og kunder.

Furuvarp er prosjektleder i F. Jørgensen. Han har jobbet i bransjen i 17 år og har sett det meste. Bedriften startet i 1930 og var den første Comfort-butikken i Norge. De leverer fortsatt hele utvalget til Comfort.

F. Jørgensen tilbyr alle tjenester innen rørleggerfaget: Varme, sanitær, sprinkler og kjøling til bolig og nærings- og industribygg. I butikken er det flotte utstillinger av baderom, dusjløsninger, bad og boblekar samt tilbehør. Her finner du garantert en stil du liker og som passer din bolig. 

Anders Furuvarp og Magnus Glomsrød (fra venstre) jobber med å ferdigstille et bad (Foto: Svein Hansen)

Drømmebadet

– I dag har vi 37 ansatte hvorav 3 lærlinger og 2 hjelpearbeidere. Vi har alltid hatt lærlinger forbi vi mener det er viktig å lære vekk kunnskapen om faget og gi de unge en mulighet. Det er jo alltid gøy å følge med på utviklingen deres. Så er det viktig for faget også, sier Furuvarp. Han er selv utdannet rørlegger med mesterbrev, og en dreven mann i bransjen.

Bedriften påtar seg oppdrag i Halden, Aremark og omegn. Rørleggerne har en variert arbeidsdag, som strekker seg fra store prosjekter til hjemmebesøk hos Fru Hansen.

– Vi leverer en komplett løsning når det kommer til bad. Dette gjør vi i samarbeid med dyktige partnere. Det er populært blant kundene, som bare trenger å forholde seg til én leverandør. Vi koordinerer alle håndverkerne, fra elektriker til rørlegger til flislegger, forteller Furuvarp.

Han er født og oppvokst i Halden og er glad for å kunne bidra til den lokale utviklingen i byen. Uansett om du har et stort eller lite problemer vi du bli tatt godt imot kunnskapsrike ansatte. Det gjelder både rørleggerne som er ute på oppdrag eller de i butikken.

– Vi leverer bad med kvalitet, som skal virke i mange år fremover. I tillegg skal badet være både praktisk og sikkert. Med oss med på laget trenger du bare tenke på hvordan det skal se ut. Alt det praktiske ordner vi, sier Furuvarp. 

Henrik Jonasen er i full gang med arbeidsdagen (Foto: Svein Hansen)

Varierte oppdrag og en hektisk hverdag

Det er hektiske dager for de ansatte. Med utfasingen av oljefyringsanlegg innen 2020, er installering av varmepumper blitt et fast innslag i oppdragsmengden. Det kjøres jevnlig med varmepumpedager fremover. For de som ønsker varmepumpe i boligen er det også økonomisk støtte å få fra Enova.

F. Jørgensen hjelper deg med papirer, valg av rett produkt og montering.

Furuvarp trives med den hektiske og varierte arbeidsdagen. Han veksler mellom møter, administrative oppgaver, befaringer og finner løsninger der det har oppstått problemer. Gutta på gulvet tar seg i hovedsak av selve rørleggerarbeidet. Her går det mellom sveising, montering av sprinkler- og kjøleanlegg til mindre oppdrag som bytte av varmtvannsbereder og kraner på kjøkkenet.

– Vi har en rekke stamkunder og de kommer tilbake til oss forbi de vet vi leverer kvalitet og god service. Alle våre ansatte står på og strekker seg litt ekstra for at kunden skal bli fornøyd, sier Furuvarp.

Hos F. Jørgensen står rørleggerne klare til å gi deg profesjonelle råd og hjelpe deg. Uansett om du har et lite problem eller en stor utfordring til dem. De besitter nemlig kunnskap på alle arbeidsområder innenfor rørleggerfaget! 

F. Jørgensen AS

• Her er rørlegger'n som gir deg profesjonelle råd.

• F. Jørgensen tilbyr alle tjenester innenfor rørleggerfaget: Service, bolig, nærings- og industri-bygg innenfor varme, sanitær, sprinkler, kjøling med mer.

• Vi er stolte av å ha meget gode samarbeidspartnere og kan levere komplette løsninger i samarbeid med flere fagområder.

• Vår nye butikk har flotte utstillinger av baderom, dusjløsninger, bad og boblekar samt tilbehør til et flott bad.

• Vårt foretak har kunnskap på alle arbeidsområder innenfor rørfaget.

• Ta kontakt enten du lurer på noe har et lite problem eller en stor utfordring til oss.

• Vi kan levere hele utvalget til Comfort. Kanskje vi har noe som passer ekstra godt på ditt bad?

• Vi leverer rørleggertjenester i Halden, Aremark og omegn. 

Redaksjonen i Halden Arbeiderblad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet