Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

HALDEN – vel verdt en miniferie

Annonse fra Fair Lån

Halden er kanskje ikke så stor når det gjelder antall innbyggere eller utstrekning. Men det er til gjengjeld en by med rike muligheter til sightseeing, berikende naturopplevelser og godt samvær på en av byens mange hyggelige spisesteder.

TEKST OG FOTO AV: Fair Lån

En langhelg i en av Europas små eller større byer kan alltid være fristende – men hvorfor ikke være turist i egen by, se den og omegnen med nye øyne, oppsøke steder man hadde glemt eller ikke visste eksisterte, og bare hygge seg sammen med familie og venner i sitt eget nærområde, spise godt, besøke spennende utfluktsmål, eller kanskje ta et opphold på en av de mange rekreasjonsområder i Haldenområdet?

Fra fiske i Enningdalselva til sykkeltur Femsjøen rundt, båttur gjennom Haldenkanalen - Norges eldste kanalsystem -, til guidet omvisning på Frederiksten festning og vandretur på Kyststien: mulighetene for flotte utendørsopplevelser er mange, og flere av dem koster ikke en krone. Og i selve Halden by venter brostensgater, smakfulle måltider på byens restauranter eller bare en kopp kaffe på en av de hyggelige caféer, og ikke minst byens idylliske gjestehavn med utsikt mot Fredriksten festning.

Du kan også velge å ta et par dager på en campinplass i Haldenområdet, med opplevelser i kano eller på vandretur like utenfor døra, utfolde deg på golfbanen, eller nyte den vakre skjærgården på fjordcuise. Om vinteren er skiløypene like ved, og innbyr til mange gode timer i snøhvitt landskap.

Å gi seg selv et avbrekk i en travel hverdag, uten å skulle planlegge lengere reiser, stå i kø til sikkerhetssjekk eller risikere avlyste flyavganger, kan gi gode minner og masser av overskudd, og ikke minst være en påminnelse om, de gleder og fornøyelser som er rett utenfor ens egen stuedør. Og skulle lysten være der til et par timer med luksuriøs egenpleie er Halden Spa og velvære bestemt en mulighet.

Haldens rike kulturliv omfatter også teateropplevelser - Fredrikshald teater, som eies og drives av stiftelsen Halden historiske samlinger, ble ferdig bygget i 1838 og senere omfattende restaurert. Denne vakre arkitektoniske perle fungerer både som museum og teaterbygning. Her avholdes omkring 100 arrangementer årlig, både konserter, teaterforestillinger, foredrag og utstillinger

Slik får du råd

Det hender at du blir begrenset av din egen pengepung. Å leke turist i sin egen by kan være morsomt og åpne opp for spennende overraskelser. Halden og området rundt serverer mange muligheter som er billige eller bare gratis. Men hvis du har tid og gjerne vil ta en ordentlig langhelg proppfull av gode opplevelser, god mat og nye utfluktsmål sammen med kjæresten, kona, barn eller gode venner, kan det godt koste litt.

Det er i dag lett få et ekstra økonomisk tilskudd med forbrukslån, - bare pass på, for det kan være dyrt. Men hvis du ønsker å låne penger til opplevelser i Halden, kan du på hjemmeside Fair-laan.no sammenligne de forskjellige lånevilkår. På den måten kan du finne et ansvarlig lån med en realistisk tilbakebetalingsplan i forhold til din innkomst.

Redaksjonen i Halden Arbeiderblad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet