– Det er nok ikke gjort noe spesielt her på nærmere 20 år. Så det var sannelig på tide, sier primus motor for prosjektet, Jørn Thoresen til HA.

– Lite søppel

Thoresen kan fortelle at de allerede har kjørt vekk fire hengerlass med kvister og ugress som har samlet seg i og rundt dammene. De har også tatt opp og har planer om å omplassere mange fisk. Ifølge dugnadsgjengen er det bare å ta kontakt, hvis det er noen som er på jakt etter fisk til en eller annen dam. I dammene på festningen er det ifølge Thoresen altfor mange, og bare i løpet av noen timer tok de opp 30 stykker fra den ene dammen.

– Det er altfor mange fisk her, så det var på tide at vi fikk fjernet noen av dem, men det som er gledelig når vi renser opp dammene, er at det er veldig lite søppel. Jeg tror vi kun tilsammen har tatt opp en liten bærepose, forteller Thoresen.

 

Vil ha din hjelp

Sammen med andre ildsjeler og Halden frivillighetssentral, håper nå Thorsen at flere har lyst til å bidra med å gjøre dammene på festningen pene igjen.

– Vi kunne definitivt trengt litt mer hjelp. Det er ennå noen dagers arbeid igjen, og vi tar gjerne imot noen ekstra arbeidshender hvis det er noen som har lyst til å hjelpe til, sier Thoresen, og understreker at det er mye som gjøres.

– Det er ikke bare gjengrodd rundt og i dammene. Også brua over den ene dammen trenger å repareres. Så for dem som har lyst til å gjelde, er det bare å ta kontakt med frivillighetssentralen, avslutter den ivrige ildsjelen.