Vil du hjelpe en ungdom?

Barnevernet i Halden leter etter mennesker som kan ta inn ungdommer.

Barnevernet i Halden leter etter mennesker som kan ta inn ungdommer. Foto:

Barnevernet er på utkikk etter de som vil hjelpe ungdommer i Halden.

DEL

Noen ganger hvert år er det ungdommer i Halden som trenger en varm, omsorgsfull og inkluderende vertsfamilie - og en hybel. Nå vil barnevernet gjerne snakke med deg som ikke er helt fremmed for denne tanken.

Hvis du både har en hybel og mye hjerterom, kan det være veldig givende å samarbeide med barnevernet for å hjelpe en ungdom. Noen ungdommer er store nok til å klare mye selv, men de trenger kanskje ro og stabilitet for å kunne fokusere på skole eller jobb, venner og en meningsfull fritid.

– Å være den trygge voksne som gjør en forskjell, er ofte en veldig hyggelig og meningsfull oppgave. Vi hører ofte at dette betyr mye ikke bare for ungdommen, men også for de voksne som stiller opp når vi spør, sier Arne Feste i barnevernstjenesten i Halden kommune.

Opplølging og kompensasjon

De gangene Halden kommune inngår slike leieavtaler så fungerer det slik at barneverntjenesten følger ungdommen tett opp, særlig i starten. I tillegg er barnevernet tilgjengelig ved behov og vertsfamilien tilbys oppfølging og veiledning.

Når Halden kommune fra tid til annen søker etter vertsfamilier som kan stille en hybel til disposisjon, så betaler kommunen slik at det er et trygt utleieforhold. I tillegg gis det noe økonomisk kompensasjon i tillegg til husleien.

– Når vi er på jakt etter hybler så er det fordi vi allerede har vurdert at her er det en ungdom som kan klare mye selv. Han eller hun skal som regel bo for seg selv og i stor grad klare seg selv, men ha muligheten til å få hjelp og omsorg av noen trygge voksne like i nærheten når det er nødvendig. Det er en relativt enkel oppgave for den rette, men den er veldig viktig for de det gjelder, sier Arne Feste.

Ønsker uforpliktende prat

Når det oppstår et akutt behov kan det være krevende å finne den rette i løpet av kort tid. Derfor ønsker barnevernstjenesten i Halden kommune å komme i kontakt med haldensere som tenker at dette kanskje kan være aktuelt på sikt.

– Hvis du har en hybel og tenker at det kan være interessant å bistå barnevernet om noe tid, så vil vi gjerne vite om deg. Vi tar gjerne en helt uforpliktende prat. Da kan du stille spørsmål og vi kan dele noen erfaringer. Slik tror vi det blir enklere for deg å vurdere om du en gang kan være klar for stille opp når en ungdom i Halden trenger det, sier Arne Feste.

Kan dette være noe for deg, håper vi du vil kontakte Arne Feste i barneverntjenesten på epost arne.feste@halden.kommune.no eller telefon 95270130.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken