Gå til sidens hovedinnhold

Unik og kraftfull

Artikkelen er over 6 år gammel

Monne Stang Møller fylte Bryggerhuset Syd til randen under sin aller første solokonsert i Halden.

– Det er så koselig at så mange kommer for å se på meg, sa en ydmyk Monne Stang Møller da hennes første solokonsert skulle i gang.

Trollbandt publikum

På Bryggerhuset Syd lørdag kveld, var det en høylytt og pratsom gjeng som ventet på Monnes konsert. Det ble til slutt så fult at det ikke var plass til fler.

– Jeg visste fra før av at de var flinke, jeg var mest spent på hvor stille det ville bli, sier mamma Siv Stang om datterens første solokonsert.

Kveldens bandet besto av Markus Linge på gitar, Jørgen Konradsen på bass, Anders Jamissen på trommer og Marius Rekstad på piano.

Idet Monne tok tak i mikrofonen, stilnet all prat i hele lokalet. Fra det øyeblikket hadde Monne et godt tak på de 100 publikummerne sine.

Låter med budskap

Monne Stang Møller opptrer overbevisende i hver eneste sang, og tar i der det skal til. I tillegg viser hun en ro og trygghet som gjør noe spesielt med en unike stemme.

– Jeg ble spurt om å synge på minnekonserten i Halden i forbindelse med 22. juli. Da hadde jeg ingen passende sang, så jeg bestemte meg for å skrive en ny låt. Den kommer nå og heter Rise up, sier Monne og setter i gang med en flott meningsfull sang.

Se og hør Monne Stang Møller synge "Digging in my soul", live med bandet sitt lørdag kveld. Video: Sara Helen Engmo

– Større press

Det var ikke bare Monne som viste stor innlevelse, både bandet og publikummet var med på hver eneste tone og rytme.

– Jeg har aldri opplevd Monne med et mer passende band. Det var et perfekt og delikat lydbilde, og de hadde flott samkjøring seg imellom, forteller Thorkil Lindskog som er tidligere musikkjournalist i Halden Arbeiderblad.

– Jeg synes dette var kjempe morsomt, og så mye mer enn forventet. Men det var mer press denne gangen. I dag kom folk bare for meg, så jeg følte jeg måtte innfri det de kom hit for, fortalte Monne etter endt konsert.

Videre forteller Monne at de sangene hun liker aller best å synge, er de røffere sangene hvor hun virkelig kan ta i, og få ut det hun ellers ikke gjør. 

Monne innfridde mest sannsynlig alles forventninger. Da konserten gikk mot slutten ble den avsluttet med stående applaus fra publikum.

Kommentarer til denne saken