Gå til sidens hovedinnhold

- Vi vil gjerne kjøpe den gamle gymsalen

Artikkelen er over 1 år gammel

Søskenparet Marie og Thomas Montelius har lyst til å kjøpe den gamle gymsalen ved biblioteket, men Halden kommune sier nei og viser til tidligere vedtak om utredning.

I oktober 2018 fattet kommunestyret vedtak om å selge Tistedalen barnehage, Svenskegata 5, Øberg skole og etterhvert Halden bibliotek. Den gamle gymsalen som ligger ved siden av biblioteket skulle utredes for alternativ bruk og utvikling. Men siden den gangen har ingen av de nevnte eiendommene blitt solgt, og politikerne har heller ikke fått noen sak om gymsalen til behandling.

- Vi tenker langsiktig

Marie og Thomas Montelius eier og utvikler flere områder i Halden, deriblant boligområder på Grimsrød. Nå har de fattet interesse for bygningen som per i dag huser musikkstudioet Athletic Sound i sentrum.

- Det er rett og slett et bygg vi liker, og har lyst til å kjøpe, sier Marie Montelius i en kort kommentar.

- Vi er unge og ønsker å tenke langsiktig. Derfor har vi også sagt til kommunen at vi selvfølgelig vil videreføre avtalen med de som bruker bygningen per idag.

I oktober 2019 sendte de en henvendelse til Halden kommune om bygningen, og ga kommunen et bud på 1,2 millioner kroner. Dette inkluderte både bygningen og nærliggende parkeringsareale.

Eiendommen skal utredes

Kommunens administrasjon har informert Montelius om at bygningen per nå ikke skal selges. Montelius har satt budfrist til 1. februar 2020.

- Det er kun bygget som huser Halden bibliotek som er besluttet solgt, men først etter at det er funnet et nytt bygg for biblioteket. Resten av eiendommen skal videre utredes av administrasjonen. Administrasjonen skal legge frem ny skal for HSK som omhandler alternativ bruk og utvikling av resten av eiendommen, skriver juridisk rådgiver i Halden kommune, Bodal, i svar til Montelius.

Enhetsleder for eiendom i Halden kommune, André Øraas, utdyper.

- Vi er i gang med en utredning, men dette henger tett sammen med utviklingen av resten av området, forklarer han og viser til andre bygninger i kulturkvartalet og sentrumsutviklingen generelt. Han presiserer at budet som kommunen har mottatt ikke vil påvirke utredningen på noen måte.

- Hvis bygningen skal selges vil den bli lagt ut på det åpne markedet, eller hvis det gjøres som en vurdering som en del av et direkte salg. Men før vi eventuelt er ved et mulig salg så skal vi gjennom en utredning, og saken skal behandles politisk.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.