– Vi gleder oss masse. Det er første året vi kan ta'n helt ut etter en lang tid med korona, sier pr-ansvarlige Emmeli Moen.

For og med ungdom

Det fortsettes:

– At UKM ville være med på Kulturfestivalen sammen med oss er helt perfekt. Vi jobber med samme målgruppe og vil lage en festival av ungdom, med ungdom og for ungdom! Det er bare å glede seg!

Fakta

Musikk-, dans og drama- linja ved Halden videregående skole arrangerer igjen kulturfestivalen BomKræsjBang.

3. klasse har hovedansvaret for produksjonen.

Festivalen ble som ble arrangert for første gang i 2004.

Dette er en årlig kulturfestival hvor elevene og lærerne på linja samarbeider
med flere lokale kulturarrangører.

Kick off

Lørdag blir det kick off på Skofabrikken. Det er også en vinterutstilling på Kulturhuset, samt visning av filmer som har vunnet Oscar-prisen på kinoen. Det gjelder både lørdag og søndag.

Halden Drum Corps er med på festivalen, og gikk lørdag formiddag gjennom sentrum:

Litt av hvert

Søndag er det låtskriverkurs med Patrick «Pats» Nichols i F-blokka til Halden videregående skole og konsert med Tistedalens Musikforening på Aladdin scene.

Mandag: Studiokurs med André Viervoll i F-blokka til Halden vgs.

Tirsdag er det forfattertreff med Anne Elvedal på biblioteket i Skofabrikken, Spillekveld på frivillighetssentralen og teaterforestilling med vg3 drama. «Kan vi ikke bare snakke om det» i Black Box i F-blokka Halden vgs.

Onsdag er det barneforestilling med vg1 drama og musikk i biblioteket i Skofabrikken. På kvelden er det klassisk konsert med musikk, dans og drama. Kalt «Akustiske perler» i akustisk sal i F-blokka Halden vgs., samt åpen scene på Rockehuset.

Torsdag er det igjen barneforestilling med vg1 musikk og drama på Biblioteket i Skofabrikken. Videre teaterforestilling med vg 2 drama kalt «Ilyria» i Black Box F-blokka Halden vgs. «Rock og pop»-konsert med musikk, dans og drama i Black Box, Konservativen.

Fredag: Den tredje dagen med barneforestilling på biblioteket i Skofabrikken. På kvelden inviteres det til «Illyria» – med vg2 drama i Black Box F-blokka til Halden vgs. I Brygga kultursal arrangeres Lan-party for aldergruppen 12–20 år.

Lørdag: Gatas språk

Søndag: UKM Halden & Aremark i Brygga kultursal.