Gå til sidens hovedinnhold

Vi må bli flinkere til å heie på hverandre i kommentarfeltene

FRITT ORD

Her om dagen engasjerte jeg meg i debatten om hvor vidt unge uten mangeårig arbeidserfaring skal få delta i politikken eller ei, i et lukket kommentarfelt på Facebook. Selv er jeg ung, har lite arbeidserfaring og er aktiv i politikken. Men jeg var visst også for ung og uerfaren til å mene noe om den saken i et kommentarfelt og.

Etter over to år i ungdomspolitikken og over ett år i lokalpolitikken tar jeg meg ikke nær av voksne som bruker hersketeknikker, og jeg vet at majoriteten av befolkningen består av greie mennesker som vil hverandre vel, og som ønsker ulike synspunkter velkommen. Men det er ofte slik at det er de som har noe negativt å si, som er mestaktive i kommentarfeltene.

Jeg ønsker at flere skal ytre sine meninger i leserinnlegg, Facebook-poster og i kommentarfelt. Men jeg er bekymret for spesielt ungdom, mennesker medminoritetsbakgrunn og kvinner som skal ytre sin mening for første gang. Statistisksett er det disse som blir møtt med mest hets og hersketeknikker. Tilhører du alle treer du enda mer utsatt.

Skal vi få til en mer inkluderende samfunnsdebatt må vi heie litt mer på hverandre og ta avstand fra hets og hersketeknikker. Også om man er uenig, er det mulig å gi en hyggelig kommentar, eller argumentere imot på en saklig og respektfull måte. Det tror jeg ville gjort det mye enklere og tryggere for ferske samfunnsdebattanter.Vi har alle et ansvar for å sørge for en god, saklig og inkluderende samfunnsdebatt,hvor vi kan være både enig og uenig med hverandre på en respektfull måte.

Kommentarer til denne saken