De unge skuespillerne ble naturligvis veldig skuffet. Heldigvis var Brygga Kultursal ledig i pinsehelgen, og Egon, Benny og Kjell kunne rocke løs, én uke senere enn planlagt.

– Vi ble veldig lei oss. Det var kjempekjedelig å måtte avlyse, sier Helma Høeg Karlsen som spiller Kjell i teaterstykket om Olsenbanden Jr.

Da de spente skuespillerne møtte opp ved Brygga Kultursal lørdag forrige uke, fikk de beskjed om at de måtte vente i foajeen til Thon Hotell.

– Vi skjønte ingenting, men så kom Monia (Berger, red.anm.) og sa at alt ble avlyst på grunn av en gasslekkasje. Det var veldig trist, forteller Emmeline Berg Fremstad. (Benny)

– Jeg gråt faktisk litt i bilen etterpå, sier Helma.

Skuffelsen var selvfølgelig stor, men med pizza fra Campino som plaster på såret til alle skuespillerne, ble humøret bedre.

– Det var kjempesnilt gjort at vi fikk pizza, smiler Victoria Thowsen som spiller Egon.

Ladet opp med nesespray

Da HAs utsendte møtte Olsenbanden bak scenen i pausen, var humøret på topp. De unge skuespillerne spilte to forestillinger lørdag, og halvveis inn i andre forestilling begynte de å merke det på energinivået.

– Vi hadde nok litt mer energi på forestillingen tidligere i dag, men vi har det veldig gøy, forteller Victoria.

– Jeg har ladet opp med nesespray, for jeg er så tett i nesa, ler Helma og forteller at det var vanskelig å sove natten før forestillingen.

– Jeg har vært veldig spent, og redd for at det skulle bli avlyst igjen.


Det er ikke alltid ting går på skinner, men Emmeline forteller at de har reddet seg inn når noe uforutsett har skjedd på scenen.

– Det er spennende og gøy å spille teater, og vi må improvisere litt av og til, ler hun.

Skuespillerne som var i sving lørdag var hovedsakelig i aldersgruppen 10–13 år, med noen eldre og noen litt yngre skuespillere.

I dag, søndag, er det de eldste (13-20 år) skuespillerne til Veslefrikk Teaterverksted som skal i ilden.
Det selges billetter i døra.