Sky Fitness var ikke gjenkjennbart da Halden Arbeiderblad møtte administrerende direktør i Sky Fitness, Kenneth Casper Edvardsen i deres lokaler.

Vektene var byttet med malingsspann, og apparatene var dekket av presenning.

Inviterer til åpningsfest

Nyttårsforsettet må drøye en ukes tid for medlemmene på Sky, men til gjengjeld får de et nyoppusset treningssenter og enda flere kvadratmeter å boltre seg på.

– Vi utvider og får flere kvadratmeter. Vi maler hele senteret, og supplerer utstyrsparken i tillegg, sier Edvardsen.

Sky Fitness fikk muligheten til å ta over et lokalet ved siden av, som tidligere har tilhørt NAV. Den muligheten tok de. Nå skal veggen rives og utvide med flere manualer og frivekter.

– Vi har en ambisjon for kjeden vår at vi ønsker å ha en veldig høy standard på det vi gjør. Du skal ha den samme følelsen når du går inn på et Sky senter fire år etter åpning, og det betyr at du må gjøre noen grep sånn som vi gjør nå. Det er for å holde på det vi ønsker skal være Sky Fitness-standarden over hele landet.

Lørdag er oppussingen ferdig, og Edvardsen forteller at transformeningen er så stor at lørdag blir rett og slett en ny åpning for Sky Fitness Halden. Derfor inviterer de til åpningsfest lørdag 12.00.

– For oss blir det her en ny åpning. Derfor blir det åpningsfest på lørdag, der vi gjør litt ut av det med kake, konkurranser og premier.

– Er konkurransen benkpress?

– Nei, ikke hvem som tar mest i benk. Da hadde ikke jeg stilt opp, sier Edvardsen og ler.

– Det er ikke sånne type konkurranser, fortsetter han.

– Stor konkurranse

Selv i en mellomstor by som Halden er det mange treningssentre som kjemper om de samme medlemmene. Spenst, Nivå, Alida og Fitness 1 for å nevne noen av de. Edvardsen tror at å fornye og pusse opp sentrene er en god måte for å både beholde og lokke nye medlemmer til Sky.

– I denne bransjen her er det stor konkurranse. Det er viktig for oss å ha et solid selskap slik at vi kan reinvestere i sentrene våre.

– Vi ønsker fornøyde og aktive medlemmer over tid, og jeg tror at hvis du kan velge et senter er av høy kvalitet på sentrene, så velger du det.

Edvardsen forteller at Sky Fitness alltid har som mål om å være attraktivt for de som ønsker å trene. Men han understreker at som bedrift ønsker de å fornye sentrene før det er i nærheten av å bli slitt.

– Vi ønsker å holde standarden ved like før den begynner å dale, slik at medlemmene våre aldri tenker at det er på tide å fornye, sier Edvardsen.

– Det var knallhardt

Likevel har det vært noen trøblete år for alle. Først traff pandemien, så kom strømprisene med et nytt slag i trynet på blant annet bedriftene.

Treningssentrene var blant de som ble hardt rammet under pandemien.

– Du kunne knapt orkestrert en krise som traff en bransje mer midt i panna enn det den traff treningsbransjen.

– Det var knallhardt, sier Edvardsen.

Som for veldig mange andre gikk hardt utover økonomien.

– Selvfølgelig økonomisk så gjør det noe med veksttakten. Dette selskapet her har vokst mest i Norge de siste tre årene, også under pandemien. Men det gjør jo noe med de pengene du hadde planlagt å tjene, som du hadde tenkt å spyle inn til videre vekst. .

Men på grunn av en god driftsmodell kom Sky Fitness godt ut av det.

– Men vi har en veldig solid driftsmodell, så vi har ganske god kontroll på det vi gjør. Så vekst for oss skal alltid ha ordet lønnsomt foran seg. Det handler om at vi har et robust selskap, slik at hvis det kommer en pandemi så går det ikke over ende.

Ikke lidd av høye priser enda

Prisene stiger for hver dag som går, og spesielt om vinteren er det mange som jobber hardt for å få endende til å møtes.

Samtidig er januar, februar og mars høysesong for innmelding på treningssentre i Norge.

Edvardsen forteller at de merker at utgiftene er høyere.

– Vi merker det dramatisk på kostnadsbildet. Den strømordningen som kom på plass i høst treffer ikke god nok. Det er ikke bare jeg som mener det tror jeg. Jeg tror dessverre at mange bedrifter går konkurs på grunn av det, sier Edvardsen.

Men heldigvis for Sky Fitness har de ikke sett noe nedgang på medlemstallene enda.

– Men vi har ikke sett noe på medlemstallene våre. Vi er veldig privilegerte, og vi har sett en god vekst så i 2023. Det er jo høysesong for treningsbransjene, og de som er bevisste på trening er nok treningssenteret noe av det siste de kutter ned på, fortsetter han.

– Vi har veldig respekt for at om du kommer i en posisjon der du må velge, så er selvfølgelig trening utsatt. Men det er kanskje noen trinn som ryker før det.

Tilpasser treningssentrene

Sky Fitness nærmer seg 50 sentre på landsbasis, og de har planer om å utvide enda mer. På spørsmål om det var tilfeldig at det er frivekter som er tiltenkt det nye arealet på Sky i Halden kom Edvardsen med interessant fakta.

– Vi prøver hele tiden å tilpasse oss hva medlemmene ønsker seg i forhold til lokasjoner. Litt av det vi ser på er trender og bølger. Men man ser ofte en tendens nå er det er for eksempel frivekter og manualer som er populært, og da må vi legge litt mer til rette for det.

Området treningssenteret ligger på spiller også en rolle på hvilken treningsform de satser på.

– Vi åpnet et senter på Geilo før jul, og der går det mer i tredemøller for eksempel. Vi ønsker å treffe målgruppa, og at det ikke er tilfeldig. Vi slenger ikke inn masse vekter på et senter, og satser på at det går bra.