Gå til sidens hovedinnhold

– Det blir den største utgaven av vegetarfestivalen så langt

Vegetarfestivalen arrangeres for tredje gang

Artikkelen er over 5 år gammel

Lørdag trekker Jens Petter Berget i trådene for vegetarfestivalen for tredje året på rad.

– Vi har over 50 forskjellige utstillere, forteller Berget.

Også for biffelskere

Han setter også stor pris på de lokale bidragene og samarbeidet Den gamle kommandant, Curtisen og Motz konditori, som alle stiller med vegetar- og veganmat i helgen.

Om du tilhører dem som er glad i en stor biff, er du likevel velkommen i festningen.

– Dette er en festival for alle. Og er du glad i mat bør du i hvert fall ta turen til festningen. Det er gratis å komme inn og det er en god del smaksprøver, så her kan man få smake på noe nytt og spennende uten at man bør ha noen tanke om å bli vegetarianer av den grunn, understreker Berget.

Forandring fryder

Espen Halkjær fra Motz er enig.

– Selv om man ikke er vegetarianer, så kan det jo være fint med variasjon, mener mannen som fyrer opp i bakeriet i festningen og lager seks ulike produkter som er veganske under festivalen.

Marita Rognøy trekker også fram miljøaspektet.

– Dersom alle familier hadde hatt en vegetardag i uka hadde det utgjort en enorm forskjell og bidratt til mye mindre forurensing, sier innehaveren av Den gamle kommandant.

Hun stiller med flere spennende vegetarretter på lørdag. I tillegg vil servere både lokalt og økologisk øl og økologisk vin.

Mat, kultur og quiz

Nytt av året er også en mat- og kulturløype med quiz.

– Det er fem poster på vei fra festningen og ned til byen. Det starter fra festningen klokka 15, slik at man kan få med seg det som skjer på Torget i forbindelse med Ladies Tour of Norway, forteller Berget og Rognøy.

Temaet blir «Den hvite dame» og det blir fine premier.

Håper på over 5000

– Det blir blant annet mulig å vinne billetter til premieren på spillet om «Den hvite dame» neste sommer, forteller Rognøy.

Hun setter også pris på at noen arrangerer noe i indre festning som de næringsdrivende også år være med på.

Jens Petter Berget forteller at det har vært om lag 5.000 mennesker ved de tidligere festivalene og håper selvsagt på at enda flere tar turen i år.

Kommentarer til denne saken