Første gang de vant var i 2018.

– Vi har over lang tid hatt et veldig lavt sykefravær på litt over 1 prosent, i perioder også 0 prosent. Det tror jeg indikerer at folka våre er fornøyd på jobb. Jeg tar av meg hatten for våre ansatte, alle bidrar til godt utført arbeid og et godt arbeidsmiljø, sier avdelingsleder Calle Evenrud til kommunens nettsider.

Ekstra fokus

Teknisk drift på Sommerro er nå i sin andre periode som Miljøfyrtårnbedrift og dette gir en naturlig bevissthet på HMS da sertifiseringen forplikter, og gir god oversikt over hva de må fokusere på i sitt daglige arbeid.

Arbeidet med helse, miljø og sikkerhet er på dagsordenen i kommunens mange avdelinger til enhver tid, og den årlige prisutdelingen setter et ekstra fokus på innsatsen.

Avdelingen på Sommerro legger også stor vekt på sosiale tiltak. De har turgruppe, pizzakvelder og bowlingkveld. Lederen er åpen for at det sosiale er viktig både i og utenfor arbeidstid. Som en del av de miljøskapende og trivselsskapende tiltakene har de i tillegg en ordning hvor de sammen sparer penger til litt mer utfordrende turer.

– Etter å ha spart i to år dro vi i august på tur til Gaustatoppen. Det var en kjempeopplevelse og de 21 ansatte som var med fikk en super fjelltur i strålende solskinn, forteller avdelingslederen.

Disse var nominert

Prisen deles i år ut for 12. gang til en kommunal avdeling som har lagt ned et godt arbeid på helse, miljø og sikkerhet. I år var det tre nominerte til årets HMS-pris: Ungdomshuset i Skofabrikken og Rockehuset, Helsehuset og Kommunalteknikk drift på Sommerro.

Etter en lang og god diskusjon i Hovedarbeidsmiljøutvalget og en vurdering opp mot fastsatte kriterier, gikk HAMU-medlemmene enstemmig inn for å utpeke Kommunalteknikk drift som vinner av HMS-prisen 2022.

Leder Calle Evenrud, fagleder VA drift Clas Lilleborgen, plasstillitsvalgt Lars Fredrik Huseby og saksbehandler drift Grethe Dahl fikk overlevert prisen og diplom av ordfører Linn Laupsa. Vandrepokalen ble overlevert fra fjorårets vinner, Bergknatten barnehage, ved leder Lise Faraasen Olsen.