Festningsgata stenges i to måneder fra onsdag

Torbjørn Larsen teknisk etat halden kommune

Torbjørn Larsen teknisk etat halden kommune Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå skal det legges nye vann- og avløpsledninger. Bilister fra Knardal og Hov må bruke Iddeveien til og fra byen.

DEL

– Vi gjør det vi kan for å legge til rette for at det skal være en mulighet for gående og ta seg forbi anleggsområdet mens vi holder på, men bilister må belage seg på å bruke Iddeveien for å komme til og fra Knardal og Hov, sier Henrik Diskerud Meyer som er kommunikasjonsrådgiver i Halden kommune.

Nytt kjøremønster

Halden kommune skal i løpet av høsten 2018 og første halvår 2019 oppgradere vann- og avløpsledninger i Festningsgata og deler av Knardalsbakken. Arbeidet starter førstkommende onsdag, og det er Festningsgata som stenges først – fra Stangs plass og opp til krysset mellom Festningsgata og Knardalsbakken.

  • Prosjektet omfatter Festningsgata/Festningsstredet fra krysset ved Adelgata og helt opp til festningen.
  • Den nederste delen av Knardalsbakken som munner ut i Festningsgata er også del av prosjektet.
  • Det er også den øverste delen av Moriangata som ligger mellom Festningsstredet og Morianstredet.
  • Det vil bli etablert riggplass for anleggskontor og lager på deler av parkeringsplassen i krysset Adelgata/Peder Colbjørnsens gate.
HER SKAL DET GRAVES: Kartet viser hele området som blir berørt av oppgradering av oppgradering av vann- og avløpsledninger. Den røde streken markerer hvor det vil bli gravearbeider.

HER SKAL DET GRAVES: Kartet viser hele området som blir berørt av oppgradering av oppgradering av vann- og avløpsledninger. Den røde streken markerer hvor det vil bli gravearbeider.

Prosjektleder Torbjørn Larsen i teknisk etat i Halden kommune forteller til HA at anleggsarbeidene vil gi stengte veier mens det pågår. Entreprenøren som gjør dette for Halden kommune vil forsøke å legge til rette for best mulig framkommelighet, men beboere og andre som ferdes i området må være innstilt på at kjøremønster og parkering vil være annerledes enn vanlig i anleggsperioden.

Det vil være noen som ikke vil kunne parkere ved egen eiendom i perioder. Dette vil berørte bli orientert om etter hvert. Omkjøringer vil bli skiltet. Vær oppmerksom på at skilting og kjøremønster vil bli endret etter hvert som anleggsarbeidet flytter seg.

Hele anleggsarbeidet skal vare fram til 30. juni neste år.

Nye rør

Dette arbeidet er en del av Halden kommunes innsats for å oppgradere vann- og avløpsnettet i kommunen. I dag går regnvann hustakene inn i det samme røret som frakter kloakk til renseanlegget, noe som gjør at det går unødvendig mye vann til renseanlegget.

– Når vi oppgraderer avløpsnettet til dagens standard vil det som må til renseanlegget – kloakken – gå i et rør, mens det som kan gå ut i naturen urenset – regnvann – vil gå i et annet rør, sier Henrik Diskerud Meyer.

Det vil samtidig bli lagt nye vannrør.

– Effekten av dette arbeidet er at det blir mindre belastning på renseanlegget, noe som er bra for miljøet. Samtidig er det økonomisk og driftsmessig fornuftig, sier Meyer som fortsetter:

– I tillegg vil denne endringen minske mulighetene for tilbakeslag av kloakk i private kjellere. Med nye vannrør vil også drikkevannet bli bedre og leveransen av vann vil bli mer stabil. Dette vil føre til færre vannlekkasjer.
 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.