Følg Victors råd dersom du vet lite om politikk

VALG: Victor Bergerskogen (17) er den yngste som stiller til valg. Han blir 18 år i oktober. Miljøpartiet De Grønne er partiet hans.

VALG: Victor Bergerskogen (17) er den yngste som stiller til valg. Han blir 18 år i oktober. Miljøpartiet De Grønne er partiet hans. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Victor Bergerskogen (17) er mer opptatt av at ungdom går og stemmer – enn at de stemmer på akkurat ham.

- Må bruke muligheten

– Endelig har vi muligheten til å være med å påvirke, og den muligheten må vi bruke, oppfordrer Victor som står på 19. plass på Miljøpartiet De Grønnes Liste i Halden. På partiets fylkesliste er han imidlertid løftet opp på sjuende plass.

– Men hva med de unge som sier at de ikke har satt seg inn i politikk. Er det ikke greit at de da ikke stemmer, og heller lar dem som bryr deg om politikk, bestemme?

– Jeg skjønner tankegangen, men det er ikke riktig at de ikke bryr seg om politikk. Det er flere saker som angår unge, som de helt sikkert har en mening om. Slik som skoletilbudet, kollektivtransport og idrettshall, for eksempel, sier Victor Bergerskogen som gir råd til unge som vet lite om politikk.

- Søk opp partiene

– Sett deg ned med datamaskinen og søk opp partiene. Se hva de står for og se om det er noen saker de har som du brenner for. Da kan du få mer interesse for politikk. Hvis du for eksempel er veldig opptatt av at vi skal åpne opp for langt flere innvandrere i Norge, og dette er veldig viktig for deg, vil du finne partier som er opptatt av det, sier Bergerskogen.

Selv valgte Victor Bergerskogen mellom to partier, Venstre og Miljøpartiet De Grønne, da han bestemte seg for å bli aktiv politisk. Han valgte det siste, fordi det lå nærmest for ham.

Grønne studenter

17-åringen som går på siste året på Studiespesialisering – Sciencelinja ved Greåker videregående skole, er engasjert i Grønn Ungdom.

Når han begynner å studere i Trondheim etter videregående, vil han ganske sikkert melde seg inn i Grønne Studenter.

Han synes at han her har funnet et sted hvor han kan være en akkurat passe blanding av liberal og konservativ, som passer ham.

– Kommer du til å stemme på deg selv?

– Det er tøft å se sitt eget navn på lista! Jeg veide fram og tilbake en stund om jeg skulle stemme på meg selv eller ikke, men har kommet fram til at jeg skal gjøre det. På fylkeslista kommer jeg for øvrig til å gi en personstemme til en ung dame som topper Venstres liste! Hun er veldig dyktig, og jeg vil at hun skal komme inn, sier Victor Bergerskogen.

Også Gro Sofie Grimseth Huseby, som stiller til valg for Senterpartiet, er 18 år i år. Hun er noen måneder eldre enn Victor Bergerskogen.

Artikkeltags