– Politikerne styrer ikke oss, og medlemmene i arbeidsgruppa har sagt ja til å jobbe videre med flerbrukshall i vår regi, sier leder i idrettsrådet, Per Nordlie.

Inn i valgkampen

Både han og nestleder Jens Lindstrøm varsler at de også vil gjøre flerbrukshallen til et tema i den forestående valgkampen.

– I denne uka vil vi sende ut en brosjyre som redegjør for prosjektet og som markerer vårt 75 årsjubileum.

Her vil vi også oppfordre folk til å tenke flerbrukshall når de avgir sin stemme. Noen partipolitiske anbefalinger gir vi imidlertid ikke, sier de.

 

Befaring

Mandag inviterte Idrettsrådet både medlemmer av arbeidsgruppa og politiske partier til en befaring i både Elverum og Hamar.

Der fikk de en orientering om hvordan idrettshaller og svømmeanlegg er finansiert og bygd. Enten gjennom samarbeid mellom kommunen, andre offentlige etater og private.

Eller i kommunal regi, via et kommunalt foretak.

Vil bidra i Halden

En viktig bidragsyter under besøkene var Utstillingsplassen Eiendom AS, som allerede er inne på Remmen og som også var tungt inne i forbindelse med etableringen av Terningen Arena på Elverum.

De har meldt sin interesse for å delta i en flerbrukshall i Halden, men ga uttrykk for at de vil avventer hva Halden selv vil, før de går aktivt inn i prosjektet.

– Men vi har ingen tidsakse, sa adm. direktør Tron Sanderud til delegasjonen fra Halden.

Idretten sjanseløs alene

Uansett driftsform var tilbakemeldingene til delegasjonen entydige: man kan ikke drive slike anlegg basert på leieinntektene fra idretten alene.

Så mye penger har idretten ikke.

Derfor er inntekter fra utleie til Høgskolen, Forsvaret og kultur viktige i Elverum, mens anlegget på Hamar sørget for at alle inntektene fra kafeteria, kafé og treningssenter tilfaller det kommunale foretaket.

Alle vil ha hall, men ...

– Alle er for storhall, men det krever penger kommunen ikke har. Derfor var det ingen vits å fortsette gruppas arbeid, sier ordfører Thor Edquist etter turen.

– Vi er for hall, men tidspunktet er feil, sier Anne-Kari Holm (Sp).

Hun er imidlertid villig til å vurdere å gi arbeidsgruppa et mandat til å jobbe videre med utredningen.

– Men vi vil vente til etter valget, sier hun.

Olaussen vil gi gass

Da lover til gjengjeld dagens opposisjon «full gass».

– Driftskostnadene vil ligge på rundt 5,5 millioner og vi har klare tanker om finansieringen. Det vi trenger er mandat til å jobbe videre, sier Svein Olaussen (Ap).