Milde klar for valgkamp: – 2011 var et protestvalg

KLAR FOR HØSTEN: I juni feiret Eirik Milde og kona 30 års bryllupsdag med familien i Hellas. Nå håper han å kunne feire valgseier i september.

KLAR FOR HØSTEN: I juni feiret Eirik Milde og kona 30 års bryllupsdag med familien i Hellas. Nå håper han å kunne feire valgseier i september. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Høyre gjorde et brakvalg for fire år siden. Eirik Milde er forberedt på «close race» denne gangen.

DEL

– Jeg oppfattet resultatet i 2011 som et protestvalg. Og det viste seg jo at velgerne hadde rett. Det sto ikke bra til med økonomien i Halden. Mildt sagt, sier stortingsrepresentant og Høyre-politiker Eirik Milde.

Nå har Halden vært gjennom fire år med nedskjæringer og omstillinger, og Milde er usikker på om befolkningen har gått lei.

– Jeg håper virkelig at folk ser jobben som er gjort, og at dagens posisjon får fortsette arbeidet de har begynt på. Posisjonen og administrasjonen har jobbet benhardt for å snu økonomien, og nå kan man endelig begynne å nedbetale gjeld. I neste periode blir det rom for å gjøre noe konkret, ikke bare prioritere og kutte, sier han.

Flere valgkampsaker

Høyre-politikeren tror ny flerbrukshall og sentrumsskole er aktuelle valgkampsaker. Han tror også at haldenserne vil ha fortsatt kontroll og styring.

– Det er ingen som ønsker å bo i en kommune som er på Robek-lista, og som må kutte i alle sektorer. Når det gjelder hallbehovet, må ingen være i tvil om at alle politikerne i Halden vil ha en ny hall. Men det gjelder å finne en finansieringsløsning som er gjennomførbar. Og dersom man klarer å sette opp et reelt regnestykke som viser at man får like store eller mindre driftsutgifter, kan man få lån til tross for at man står på Robek-lista, forklarer Milde.

Skal skape engasjement

Uavhengig av hvilke saker som blir debattert under valgkampen, er Høyre-politikeren klar på at haldenserne må bruke stemmeretten sin.

– Innbyggerne må virkelig kjenne sin besøkelsestid. Det er ved valget man har mulighet til å påvirke. Og stemmer man ikke, syns jeg man ikke bør komme i etterkant og klage, påpeker han.

– Hvordan skal dere politikere klare å få folk til urnene?

– Vi må skape engasjement slik at innbyggerne føler de har noe de skulle ha sagt. Det er ikke akkurat mangel på konfliktsaker, og slik jeg ser det, er det to alternativ å stemme på, sier Milde.

– Dilter de andre partiene etter Ap og Høyre?

– Nei, så absolutt ikke. Uten de andre partiene hadde det ikke vært noe flertall. Dagens posisjon har et reelt samarbeid. Slik er det i regjeringen også, sier stortingsrepresentanten.

– Må kompromisse

Halden er kjent mange steder for sin store økonomiske snuoperasjon. Men byen er også kjent for kranglete politikere og dårlig politisk miljø. Siste utspill i nasjonal sammenheng sto Bruno Skogmann for i Dagbladet.

– Jeg syns det er synd at Halden ikke klarer å bli kvitt det stempelet. Bruno sammenlignet Halden med Hellas og skyldte på politikernes «sandkassementalitet». Jeg er spent på hvordan forholdet mellom politikerne blir etter valget. Man må kunne inngå kompromiss for å finne en løsning. Det er en del av demokratiet, sier Eirik Milde.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags